20.7 C
Šentjur pri Celju
27/05/2020
sentjur.net

Vabljeni k vpisu v otroški abomna Jurček

od_kod_si_kruhekNa Mladinskem centru Šentjur vabijo k vpisu v otroški abonma Jurček za sezono 2014/15. Tako kot lani bodo tudi letos v abonmaju štiri predstave, namenjene otrokom od 3. do 10. leta starosti in tudi letos bodo predstave ob sobotah ob 10. uri dopoldne. Vse predstave otroškega abonmaja bodo uprizorjene v novi dvorani Ipavčevega kulturnega centra. Zaradi dvignjene tribune bodo otroci lažje spremljali dogajanje na odru.

Sezono bodo 18. oktobra 2014 otvorili člani gledališča Unikat s predstavo Od kod si, kruhek? Spoznali bomo deklico Ano, ki v žemljici najde zlat prstan. Kdo ga je izgubil? Lažnivi trgovec? Morda prijazni pek? Ana obišče še mlinarja in kmeta, pri tem pa se kot za šalo nauči, kako nastane kruh.

2. novembra 2014 bodo otroci spoznali gospo Pehtro v istoimenski predstavi gledališča Iz desnega žepka. Nekoč je živela vdova, ki je imela dve hčeri. Prva je bila pridna in lepa, druga pa lena in grda. Ampak vdova je imela leno rajši, ker je bila njena prava hči. Zato je morala pridna deklica vsak dan opravljati težka hišna opravila in presti, medtem ko je lena poležavala in se sladkala z marmelado. Nekega dne pade pridni deklici motek volne v vodnjak. Ko ga želi potegniti ven, še sama pade vanj in se znajde v svetu Gospe Pehtre. Ta jo povabi k sebi domov in ji razkrije, kako s pomočjo pernice izdeluje sneg.

Ob predstavi Leteči kovček gledališča Smejček, 17. januarja 2015, se bodo otroci na zabaven način naučili nekaj osnov baleta ter dvornega in orientalskega plesa.

Simpatična kravica, ki pripravlja svojo mlečno stojnico za prav posebno “akcijo” in strogi gospod policaj, ki želi, da je na njegovi ulici le red in disciplina, vas bosta spravljala v smeh 21. marca 2015. Zadnjo predstavo bodo odigrali člani gledališča Kuc Kuc. Otroci bodo uživali ob simpatičnih potegavščinah kravice ter nerodnostih gospoda policaja, ki ga bodo s skupnimi močmi poskusili prepričati, da prijateljski objemi čudežno delujejo in da ples in dobra volja pozdravijo še tako kisli obraz.

Vpis in prodaja abonmajev poteka na Mladinskem centru Šentjur od ponedeljka do petka, od 9. do 15. ure, ob sredah do 17. ure. Mladinski center Šentjur se nahaja v II. nadstropju Podjetniškega inkubatorja na Mestnem trgu 2 v Šentjurju. Vpis poteka do vključno 17. oktobra 2014.

Rezervacija abonmajev je možna na 03/747-18-01. Cena abonmaja za štiri predstave je 14 evrov na sedež. Cena vstopnice za posamezno predstavo znaša 4 evre na sedež. Otrok lahko sedi staršu ali skrbniku na kolenih. Abonma lahko rezervirate po telefonu, po predhodnem dogovoru lahko plačate tudi z nakazilom na transakcijski račun. (V cene je vključen DDV.) Več informacij in rezervacije: MC Šentjur; 03/747-18-01 ali mladi@ra-kozjansko.si. (fotografija s predstave Od kod si, kruhek?, vir: Gledališče Unikat)

Sorodne novice

Zakonska skupnost: Družinsko življenje z 12 otroki

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Petim šentjurskim družinam polepšali praznike

Jure Godler

Slabi ljubimci in odlična igra navdušili poln IKC

ViP

Prejeli smo: V DPM ponovno “Pozdravljali morje”

Jure Godler

Četrtič izzvali p(ol)etje

ViP

Čedahuči ali kar folksterji?

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več