1.2 C
Šentjur pri Celju
06/12/2021
sentjur.net

Veselica v Dramljah bo tudi letos!

Dramlje, 2. 2. 2019 – Gasilci in gasilke PGD Dramlje so v prostorih društva izvedli svoj redni občni zbor. V uvodu je zbrane pozdravil in nagovoril Andrej Golčman, ki je nadomeščal predsednika društva Janka Rupnika, saj je bil le-ta opravičeno odsoten. Občni zbor je vodilo predsedstvo v sestavi: Anton Laubič, Danica Čater, Zdenka Golčman in Nejc Novak.

Ko je delovno predsedstvo zasedlo svoja mesta, je namestnik predsednika Golčman prebral poročilo predsednika Janka Rupnika. Rupnik je v svojem poročilu povedal, da je za njimi pestro leto. Zadali so si kar nekaj ciljev, ki so jih v preteklem letu uspešno realizirali in poleg zastavljenih morda uresničili še kakšnega več. Za njimi je namreč praznovanje 90-letnice društva in prevzem novega gasilskega vozila. Po prevzemu in slavnostni paradi je sledila noč z ansamblom Banovšek.

 

Udeležba na tekmovanjih

Društvo se je dobro odrezalo tudi na ocenjevanju društev. Mentorjem mladine je v letošnjem letu uspelo sestaviti dve pionirski in eno mladinsko desetino, na kar so v društvu še posebej ponosni. Strokovno poročilo je podal tudi poveljnik gasilskega društva Dramlje Franc Zdolšek. Lani smo imeli kar osem intervencij, s sedmimi ekipami so se udeležili tekmovanj, na katerih so dosegli solidne rezultate. V društvu so dobili kar štiri nižje častnike, to so Nejc Novak, Rok Voda, Anton Vengušt ml. in Tomaž Lavbič. Obnovitveni tečaj za delo s helikopterjem sta opravila Janez Kukovič in Franc Zdolšek.

Beseda je nanesla tudi na cilje, ki si jih je gasilsko društvo zastavilo za tekoče leto 2019. Člani se bodo še naprej izobraževali in pripravljali na tekmovanja, prav tako bodo tudi letos organizirali zabavno prireditev s tekmovanjem, sodelovali pri skupni nabavi sredstev in se še naprej udeleževali gasilskih vaj znotraj zveze.

 

Napredovali v čine

Dolgoletni člani društva so se tudi letos izobraževali in pridobivali nova znanja in izkušnje. Podeljena so bila priznanja za napredovanja in čine. Priznanja so tako prejeli Janez Kukovič, Franc Zdolšek, Urška Golčman, Mitja Novak,  Primož Vodušek, Anton Vengušt ml., Tomaž Lavbič, Rok Voda, Nejc Novak, Urban Gorenak, Janez Kukovič, Cvetko Golčman, Jasmina Lipuš, David Bračun, Šepal Gajšek, David Bračun, Anja Lavbič, Aljaž Gorenak, Anton Lavbič,Florjan Golčman, Anton Gorenak, Anton Vengust st., Antonija Križnik, Franc Križnik, Pavel Zdolšek in Danica Čakš. 

 

Spregovorili so gostje

Za konec so sledili pozdravi gostov. Spregovorila je predstavnica Občine Šentjur Judita Methans Šarlah. V imenu Gasilske zveze Šentjur je zbrane nagovoril Milan Kukovič. Prav tako pa so spregovorili tudi člani lovske družine Dramlje, člani planinskega društva Dramlje, gostje iz PGD Ljubečna in Predsednica krajevne skupnosti Dramlje, Nataša Seničar. Druženje se je nadaljevalo ob preizkušanju dobrot s tradicionalnega gasilskega “fureža”.

 

 (Tjaša Ferlež)

 

 

Sorodne novice

Je za požar res kriva elektrika?

Tjaša Ferlež

PGD Dramlje: Dokončali so gradnjo tretje garaže

Tjaša Ferlež

PGD Dramlje: Sprejetost v kraju jim veliko pomeni

Jure Godler

Eksplozija v drameljski šoli!

Tjaša Ferlež

Šentjursko poletje končali z “Oberkrain petkom”

Jure Godler

V Dramljah pravi »vihar« dogodkov

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več