-0.6 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Z novimi cilji, člani in napredovanji

Kalobje, 19. 1. 2018 – Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kalobje so zborovali že kar dvainpetdesetič. Pregledali so dogajanje preteklega leta, ki je bilo več kot uspešno, in si zastavili že nove cilje za letošnje leto. Po uvodnem pozdravu predsednika Franca Trupeja je svoje mesto zasedlo delovno predsedstvo v sestavi Jože Arzenšek, Marko Selič, Janko Belina ter Blaž Hribernik in Ferdo Pušnik, na mestu verifikacijske komisije. Kot prvi je Trupej predstavil tudi letno poročilo, v katerem se je med drugim  spomnil tudi uspešno izvedenih vaj in nalog s strani šentjurske zveze. Poudaril je, da je za njimi pestro in razgibano leto.

Predsednika je pri besedi nasledil poveljnik Dejan Hribernik ter potegnil črto pod operativo v minulem letu: »Imeli smo samo dve intervenciji skozi celo leto. Bili smo aktivni skozi vse leto na področju vaj, izobraževanja, usposabljanja in tekmovanj.«  Hribernik se je na koncu zahvalil vsem in poudaril, da so le skupaj lahko močnejši in boljši. 

… uredili finance …

Oglasili so se tudi člani nadzornega odbora in povedali, da so v začetku leta sprejeli najbolj važno delo, to so finance, ter uredili nekaj pomembnih stvari. Ker so spremljali delo celotnega društva, se zahvaljujejo predsedniku, poveljniku, hišnikom, orodjarjem, blagajničarki ter odpravnemu odboru, saj so vidni napredki v garaži in v samem domu. Članice društva so se preteklo leto udeleževale meddruštvenih tekmovanj in pridno polnile police s pokali. Najmlajši člani so se udeležili tekmovanj iz vseh disciplin in se s tremi ekipami uvrstili na regijsko tekmovanje.

V tekoče leto se spuščajo z novimi cilji. Kot prvo, bodo še naprej sodelovali  in se ravnali po planu dela Gasilske zveze Šentjur, renovirali podstrešja in garaže ter pričeli z nakupom in aktivnostmi v zvezi s parcelo zraven gasilskega doma. Še naprej se bodo trudili za izobraževanja in usposobljenost svojih članov. Tokrat so se gasilskemu društvu Kalobje pridružili tudi štirje novi člani, ki so Iztok Čavš, Bojan Obrez, Aljaž Lekič in Danica Lavbič. Dolgoletni člani društva so se tudi letos izobraževali in pridobivali nova znanja in izkušnje. Podeljena so bila priznanja za napredovanja in čine. Priznanja so tako prejeli Mirko Kladnik, Jože Tovornik, Franc Zupanc, Anton Mlaker, Roman Selič, Franci Trupej in Dejan Hribernik.

Spregovorili so gostje …

Za konec so sledili pozdravi gostov. Spregovorila je predstavnica Občine Šentjur Judita Methans Šarlah, ki se je med drugim dotaknila tudi financ, ki jih bo Občina namenila društvom, predvsem gasilskim društvom, ker se zavedajo, da so s pomočjo gasilcev občani in krajani varnejši ter da so prav gasilci tisti, ki prvi priskočijo na pomoč, ko je to potrebno. V imenu Gasilske zveze Šentjur je zbrane nagovoril Branko Uduč, ki je dodal, da se bo tekom tekočega leta zvrstilo kar nekaj izobraževanj, med drugim tudi tečaj za mentorja, operativnega gasilca, častnika in sodnika.  Za konec je spregovoril še predsednik Krajevne skupnosti Kalobje, Zdravko Hribernik

(Tjaša Ferlež, Foto: Janez Selič)

Sorodne novice

Gasilska vaja: Iz objekta so slišali klice na pomoč

Tjaša Ferlež

PGD Kalobje: Uspelo jim je prenoviti strop društvene dvorane

Tjaša Ferlež

Po opravljenem delu v okolici sedaj še v objekt

Jure Godler

Kalobje: Zaradi dima ostal ujet v objektu

Tjaša Ferlež

Zagorelo je v delavnici

Jure Godler

OPZ Planina domov prinesel 1. nagrado

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več