-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

Z zmago in obstankom v ligi zaključili sezono

Šentjur, 23. 5. 2014 – Na zadnji tekmi sezone, ki jo ocenjujemo kot zelo slabo, kar potrjujejo številni navijači KK Tajfun, so se naši košarkarji pomerili še z domžalsko Lastovko. V tekmi, ki ni odločala o ničemer več, so bili naši boljši nasprotnik. Do polčasa sta bili ekipi poravnani, čeprav se je videla očitna kakovostna razlika med obema moštvoma. Igralci Lastovke so celo malo pred polčasom povedli z nekaj zaporednimi meti za tri točke, a so naši na odmor odšli z minimalno prednostjo na 42:40. V tretji tretjini je trener Edi Dželalija iz igre potegnil oba  centra Emirja Zimića in Mladena Primorca ter stavil na hitro igro, kar se mu je obrestovalo, saj so naši košarkarji prednost povečevali do končnega rezultata 87:68. Kapetanski trak si je tokrat ob odsotnosti Milana Sebiča, ki bo v teh dneh saniral svojo dolgotrajno poškodbo ramena, prvič nadel Ivan Držić.

Trener domačih Edi Dželalija je tokrat ponudil možnost igranja tudi mladim rezervistom. Tako je Timotej Cuk igral skoraj večino tekme, svoj potencial pa je pokazal tudi Luka Milovac. Svojo prvo prvenstveno točko pa je dosegel tudi Matija Cehnar, ki se je z zadetim prostim metom nekaj minut pred koncem tekme vpisal na listo strelcev, kar je bučno pozdravila tudi tokrat ne prepolna dvorana najbolj zvestih navijačev. Klub je med polčasom in zaključkom tekme navijače pogostil s pecivom, ki so ga pripravili v ŠCŠ, ter z vinom in s sokovi. Zaigrali so tudi člani Pihalnega orkestra Šentjur pod vodstvom Jurija Hladnika.

Šentjurki košarkarji sedaj odhajajo na večmesečni premor. Vodstvo kluba ima 26. maja letni zbor, na katerem bodo razpravljali o prihodnosti kluba in nujnih okrepitvah. S tem se bo sezona 2013/2014 zaključila.

Edi Dželalija, trener Tajfuna:
“Naša zmaga ni bila vprašljiva niti za trenutek. Z resnim pristopom smo hitro rešili vsa vprašanja. Čestitki tudi Lastovki za prikazan odpor. S tem smo zaključili nastope v tej sezoni. Zahvalil bi se našim igralcem za izpolnitev zastavljenega cilja, upravi za sodelovanje in navijačem za podporo, ki nam je krepko pomagala do obstanka. Klub si je zaslužil, da tudi v prihodnje igra v Ligi Telemach. Te sezone ne smemo jemati za tragično, pač pa iz nje izvleči nauke. Te bo treba izkoristiti, da klub ne bo ponavljal napake tudi v novi sezoni. Klub bi si zaslužil, da igra za vrh lestvice.” (J. G.)

Sorodne novice

Tomaž Bolčina se vrača v Šentjur

Jure Godler

Prvoligaški ekipi se je pridružil Pavle Boljkovac

Jure Godler

V naslednji sezoni želijo biti navdušeni

Jure Godler

Rogaška prekinila niz zmag Tajfuna

Jure Godler

Tajfunovci z rekordno četrtino do tretje zmage

Jure Godler

Trio za Tajfunovce

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več