10.7 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Začenja se predčasno glasovanje

Šentjur, 17. oktober 2022 – Le nekaj dni nas še loči od predsedniških volitev, tozadevno se tudi kampanja sedmerice kandidatov stopnjuje in ostri. Uradno se jutri, v torek, začenja tudi predčasno glasovanje.

Kot so danes sporočilo z Državne volilne komisije, bodo volitve na nedeljo, 23. oktobra 2022, potekale na 3183 voliščih po Sloveniji, od tega bo 88 omnia volišč. 30 volišč bo odprtih v tujini. Volišč za predčasno oddajo glasu bo 96, odprta pa bodo do petka od 7. do 19. ure. Za predčasno glasovanje predhodna najava ni potrebna, se pa mora volivec identificirati z osebnim dokumentom; osebno izkaznico, potnim listom ali vozniškim dovoljenjem. Prav tako je možno glas predčasno oddati le v lastni volilni enoti.

Za prebivalce občin Šentjur in Dobje bo predčasno glasovanje potekalo v prostorih Občine Šentjur na Mestnem trgu 10. Za tiste, ki pa jih na dan volitev ne bo v domačem okraju, bodo na voljo še omnia volišča. To bo na volilno nedeljo v Gasilskem domu Šentjur. Za takšno obliko glasovanja morate okrajno volilno komisijo najpozneje 3 dni pred dnevom glasovanja o nameri obvestiti, torej do vključno 19. oktobra.

Na glasovnicah bo letos sicer sedem kandidatov, ki so zbrali dovolj overjenih podpisov državljanov oz. podporo političnih strank. Na glasovnici bodo v tem vrstnem redu Milan Brglez, Anže Logar, Janez Cigler Kralj, Miha Kordiš, Nataša Pirc Musar, Vladimir Prebilič in Sabina Senčar.

Sorodne novice

Zdenka Jan je nova predsednica ZDUS

Milenka Blažević

Barbara Gradič Oset na čelu kulturnikov

Jure Godler

Menjava na poveljniškem stolčku gasilske zveze

Tjaša Ferlež

Šentjur z močno podporo Anžetu Logarju, v drugi krog tudi Nataša Pirc Musar

ViP

Do 16. ure volilna udeležba v Šentjurju nad povprečjem države

ViP

Kandidatura, ki temelji na opravljenem delu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več