24 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Zakurili mestni ogenj. Vabljeni!

Šentjur, 17. 12. 2018 – Občina Šentjur in Mestna skupnost Šentjur, kot glavna organizatorja sklopa prireditev December ob mestnem ognjišču, sta s prvim dogodkom vstopila v praznične dni. Z željo, da se občani tudi ob prazničnih dneh malo ustavijo iz dirke vsakdana, se pod pokritim šotorom na Mestnem trgu podružijo in poveselijo, kar je osnovni namen dogodkov. Zbrane je nagovoril župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci. Izpostavil je, da so December ob mestnem ognjišču začeli lansko leto in letos osnovno idejo nadgradili. Zaradi tega, ker je lansko leto kar nekaj prireditev odpadlo zaradi slabega vremena, so letos poskrbeli za pokrit in ogrevan šotor. 

Pozval je 250 društev v občini k sodelovanju, saj je prostora za nastopajoče in za tiste, ki bi se radi predstavili, še dovolj. Smisel tega je, da se videvamo, družimo in skupaj počakamo novo leto v prijetnem vzdušju. Zbrane je pozdravil tudi predsednik Mestne skupnosti Šentjur Jure Raztočnik. Jurjevi skavti pa so prinesli tudi lučko miru, božično poslanico pa je prebrala skavtinja Klavdija Šket. Župan je nato z ognjem lučke miru prižgal tudi mestno ognjišče in s tem so se tudi uradno začeli praznični dnevi. Zaplesali so še mladi plesalci Plesne šole Pleši z mano in se po nastopu, skupaj s starši in ostalimi, podružili na palačinkah, tisti malo starejši pa ob kuhanem vinu. (Jure Godler)

Sorodne novice

Pridruži se nam ob mestnem ognjišču!

Jure Godler

Vabimo: Začenja se dogajanje ob mestnem ognjišču

Jure Godler

Hlad bo preganjalo mestno ognjišče

Jure Godler

V leto 2012 na Mestnem trgu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več