-0.6 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Hlad bo preganjalo mestno ognjišče

Šentjur, 18. 12. 2017 – Na Mestnem trgu v Šentjurju so prvič prižgali mestno ognjišče in s tem tudi napovedali bližajoče praznike. Organizator dogodka je Turistično-informaticijski center Šentjur v sodelovanju z Občino Šentjur in Mestno skupnostjo Šentjur, ogenj pa bo gorel ob večerih med 17. in 21. uro. Da pa bi toplota ognja privabila več občanov, so v sklopu dogodka pozvali kulturnike, da z neformalnim prepevanjem in igranjem popestrijo praznični čas. Za pestro dogajanje so prvi dan poskrbeli pevci Otroškega pevskega zbora OŠ Hruševec Šentjur, ki jih vodi zborovodkinja Blanka Pasarič. “Osnovna ideja decembra ob mestnem ognjišču je združiti ljudi dobre volje, naše odlične pevce in glasbenike in druga društva ter skupaj preživljati zadnje decembrske dni v letu,” je povedala povezovalka dogodka Polonca Jazbinšek.

Osrednji del prvega dne je bil prihod betlehemske luči, ki so jo prinesli Jurjevi skavti. Lučko so z nagovorom predali županu občine Šentjur mag. Marku Diaciju. Betlehemsko luč so skavti prvič prinesli v Slovenijo pred 27 leti, pod geslom Mir je čas brez vojne. “Odločili smo se, da bomo decembrsko vzdušje prenesli pred občino, kjer se bo vsak dan nekaj dogajalo, namen pa je tudi, da skupaj preživimo predbožične dni in skupaj zakorakoamo v 2018,” je dodal župan Diaci. Betlehemski ogenj je nato zagorel tudi na mestnem ognjišču. Čez dobro uro pa so zaigrali tudi člani Pihalnega orkestra Šentjur in spomnili zbrane na njihov tradicionalni Božično-novoletni koncert. (Jure Godler)

Sorodne novice

Božična pešpot vabi sprehajalce vse do severnega pola

Jure Godler

Prejeli smo: Petim šentjurskim družinam polepšali praznike

Jure Godler

Pridruži se nam ob mestnem ognjišču!

Jure Godler

Kolumna: Kaj je tisto, kar si moramo zares (za)želeti?

Bogdan Rahten

Vabimo: Začenja se dogajanje ob mestnem ognjišču

Jure Godler

Zakurili mestni ogenj. Vabljeni!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več