31/05/2020
sentjur.net

Zala nas je popeljala v svoje plesne sanje

Plesna predstava Zaline božične sanje je avtorska plesna predstava plesne učiteljice in vodje promocij plesne šole Plesni val, Ajde Habjan, pobudnik predstave pa je v decembru 2013 bil Citycenter Celje, ki je želel svojo praznično dogajanje popestriti s praznično plesno predstavo. Plesna predstava je v letu 2014 dobila novo podobo in kar nekaj novih plesnih točk, ki so predstavo še nadgradile in jo naredile še bolj čarobno. V mesecu decembru si je v kar osmih ponovitvah v Laškem, Celju, Šentjurju in Žalcu Zaline božične sanje ogledalo več kot 1000 ljubiteljev plesa.

Zaline božične sanje izvaja 18 vrhunskih mladih plesalcev plesne šole Plesni val, ki se lahko pohvalijo z nazivi državnih in svetovnih prvakov v različnih modernih plesnih kategorijah, kot so jazz balet, show dance, hip hop in street dance. V plesni predstavi se kot snežinka predstavi tudi naša plesalka Lea Orož, ki je novopečena študnetnka plesne fakultete v Londonu. V plesni predstavi uživajo vse generacije, tako najmlaši kot najstarejši.

Plesalci Zalinih božičnih sanj so Zala (Nija Blažan), vzornica Vita (Vita Mutec), Zaline prijateljice (Nika Podkoritnik, Vita Peserl, Eva Peserl), Zvezdica zaspanka (Nika Podkoritnik), snežinka (Lea Orož), snežaki (Anja Gregorič, Anka Hernavs, Gaja Jakop, Klara Krumpak, Nuša Grobelnik), pridni plesni palčki (Eva Peserl, Nika Brišnik, Iza Doberšek, Pika Murgelj, Tana Vunderl) in nagajivi palčki (Kristjan Terglav, Marko Sivka, Tadej Operšnik).

Glas za povezovanje predstave in zgodbe sta za ta namen posodila Luka Marcen in Nija Blažan. Za koreografijo predstave so poskrbeli Veronika Kac, Miha Poznič, Boštjan Pavček. Plesalci si z nastopanjem pridno nabirajo odrsko “kilometrino”, ki je zanje zelo pomembna. S trženjem predstave pa jim v Plesnem valu tudi omogočimo, da pridno zbirajo sredstva za stroške, ki jih zahteva status aktivnega tekmovalca Plesne zveze Slovenije, kot so nakup kostumov ter stroški domačih in mednarodnih tekmovanj, ki jih za tako uspešne plesalce ni malo. Če ste zamudili predstavo, kjer vas deklica Zala skupaj s prijateljicami plesalkami, snežinkami, snežaki in pridnimi ter porednimi palčki popelje na čudovito plesno dogodivščino, si jo lahko ogledate v Celjskem domu v soboto, 20. decembra, ob 10. uri. (Ajda Habjan)

Sorodne novice

Velikost in moč nista najpomembnejši v življenju

Tjaša Ferlež

Božički na kolesih razveseljevali otroke in odrasle

Jure Godler

Harlekinovci znova s plesom zaključili leto v Šentjurju

Jure Godler

TBA-jevci odlični na državnem prvenstvu in mednarodnih tekmovanjih

Jure Godler

Obudili spomin na Bratovščino Sinjega galeba

Tjaša Ferlež

Blagovčane je družila pesem in radost

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več