25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Prejeli smo: Pa smo le dočakali ta dan …

Šentjur, 7. 5. 2022 – Ne čakaj pomladi, ne čakaj na maj …, pravi besedilo znane zimzelene pesmi. V Društvo prijateljev mladine Šentjur smo komaj čakali na mesec maj. Ponovno se je vrnil utrip družabnega življenja. Vrnilo se je druženje, veselje, sočutje, pozitivno naravnani duh … Vrnili so se dogodki, ki oznanjajo sproščeno vzdušje, ki smo ga vsi močno pogrešali. Med drugim se je vrnila tradicionalna prireditev mesta Šentjur imenovano Šentjurjevo.

V soboto, 7. 5. 2022, ob 11. uri, na Ipavčevem vrtu, smo z vami preživeli čudovit dan. Še pred tem, pa ste dokazali, da je gibanje vir dobrega počutja ter da je Jurijev pohod odlična priložnost za druženje in združitev prijetnega s koristnim. Ogledali smo si lutkovno predstavo z naslovom »Trije prašički«, v izvedbi Grajskega lutkovnega gledališča Sevnica.

Trije prašički

Lutkovna – gledališka predstava govori o odhodu treh prašičkov v svet, kjer si želijo najti svojo srečo in si ustvariti lasten dom. Vsak se izziva gradnje hišice loti na svoj način, za katerega je prepričan, da je pravilen in najboljši. Vendar kmalu jih obišče velik, požrešen in hudoben volk. Trije prašički se pred volkom skrijejo v svoje hišice, zgrajene iz slame, vejevja in kamenja.

Preko dejanj prašičkov smo spoznali, da lenoba, malomarnost in nepremišljenost nikoli niso dobra popotnica za življenje. Ponovno smo spoznali, da srečo, pomoč in ljubezen najdemo pri svoji družini in prijateljih. Vsak uspeh, ki ga dosežemo, pa ima največjo vrednost šele takrat, ko ga imamo s kom deliti. To so trenutki, ki nas notranje obogatijo in krepijo pozitivni pogled v bodočnost.

Nekaj utrinkov našega druženja smo ujeli tudi v fotografijah in v video posnetkih, ki se jih lahko ogledate na facebook strani društva. Veseli smo, da ste del dneva preživeli z nami. Resnično vas je bilo lepo videti v takšnem številu. Upamo, da se bomo v tem letu še srečevali in se družili, kot vsa leta poprej. (Aleksandra Gradišnik, predsednica Društva prijateljev mladine Šentjur)

Sorodne novice

Društvo prijateljev mladine Šentjur: Biti skupaj!

Jure Godler

Prejeli smo: Čas za drugačnost in iznajdljivost

Jure Godler

Poslanstvo Društva prijateljev mladine Šentjur ostaja enako

Jure Godler

Šentjurski, pobreški in majšperški kurenti priklicali zimo?

Jure Godler

Velikost in moč nista najpomembnejši v življenju

Tjaša Ferlež

Obudili spomin na Bratovščino Sinjega galeba

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več