14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Zaščitne maske za samozaposlene in mikro podjetja

Šentjur, 8. 11. 2020 – Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo v prihodnjih dneh razdelilo 5 milijonov zaščitnih mask samozaposlenim in mikro podjetjem z do 4 zaposlenimi. Vse, kar morajo prejemniki storiti je, da izpolnejo spletni obrazec in se s tem prijavijo za pridobitev brezplačnih zaščitnih mask. Te bodo na voljo na vseh Območno obrtno-podjetniških zbornicah po Sloveniji. Prijavni obrazec za maske pa lahko najdete tudi TUKAJ. Samozaposleni bodo prejeli 150 zaščitnih mask, mikro podjetja z 2 zaposlenima – 300, s 3 zaposlenimi 450 in s 4 zaposlenimi 600 zaščitnih mask. Javni poziv je odprt do 15. 11. 2020, upravičenci pa lahko maske dvignejo le enkrat.

Kdo je upravičen?

  • Samozaposleni, ki so v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje vključeni na podlagi 15. člena Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju
  • Mikro podjetja, s sedežem v Republiki Sloveniji, z 1 do vključno 4 zaposlenimi, ki se kot pravna ali fizična oseba ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge.

Kot zaposlena se štejeta tudi družbenik ali delničar gospodarskih družb. Obenem pa ne sme biti prijavitelj v postopku prisilne poravnave, likvidacije podajtja, ni prejel državno pomoč za reševanje in prestrukturiranje podjetij v težavah in ne sodi med registrirane dejavnosti ribištva, primarno proizvodnjo kmetijskih proizvodov, itd … Celotna pravila za upravičence si lahko preberete tudi TUKAJ. V primeru večjega števila vlog od razpoložljivih zaščitnih mask na posameznem območju območne obrtno-podjetniške zbornice bodo do zaščitnih mask upravičeni tisti, ki bodo vlogo oddali prej.

Vsi prijavitelji bodo o odločitvi o dodelitvi zaščitnih mask obveščeni najkasneje v roku 5 dni od zaprtja poziva na elektronski naslov, ki so ga navedli na elektronskem obrazcu. Tja bodo prejeli tudi obvestilo o terminu osebnega prevzema zaščitnih mask. (Jure Godler, fotografija je simbolična)

Sorodne novice

Marjan Bohorč novi predsednik šentjurskih obrtnikov

ViP

Obrtna zbornica razdelila maske iz javnega poziva

Jure Godler

OBVESTILO! Maske za občanke in občane Občine Šentjur

ViP

Pralne zaščitne maske za vsa gospodinjstva v Občini Dobje

Jure Godler

Komentar: Na Resevni brez delavskih parol

Jure Godler

Dan za zdravje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več