0.5 C
Šentjur pri Celju
05/12/2023
sentjur.net

Že 10. orbita Kolesarskega kluba Atom

Dolga Gora, 2. 7. 2022 – Kolesarski klub Atom je letos organiziral že deseti rekreativni kolesarski maraton z naslovom ‘Kolesarska orbita s klubom Atom’, ki je postal v letih njegovega delovanja že tradicionalen. Sončno vreme in ljubezen do kolesarjenja je na orbito privabilo kar petdeset kolesarjev, ki so se podali na 37 km dolgo pot skozi tri občine – Šmarje pri Jelšah, Konjice in Šentjur. Prevozili so standardno krožno traso in se tako družili na kolesu v prijetnem in zdravem tekmovalnem duhu.

Skupina kolesarjev se je tako zbrala na Športnem igrišču v Dolgi Gori, kjer ima Atom svoj sedež. Iz Dolge Gore je kolesarje pot vodila po asfaltirani cesti na Sladko Goro, od tam naprej skozi Ponikvo v Loče iz Loč na Sv. Jernej in nazaj v Dolgo Goro, kjer so kolesarji prevozili ‘ciljno ravnino’. Vsak udeleženec maratona je dobil majico kolesarskega kluba Atom, napitke in prigrizke, ki so kolesarjem omogočili dovolj energije za prečkanje ciljne ravnine, ter na koncu še malico. Po malici je sledilo žrebanje nagrad za udeležence maratona.

Za konec še torta

Kot vsako leto so se tudi letos kolesarji za konec posladkali še s torto, ki jim jo vsako leto pripravi lokalna slaščičarska mojstrica. Letošnja torta je bila nekaj posebnega, saj so kolesarji že deseto leto zapored prevozili ciljno črto na Dolgi Gori. Pot, ki so jo prevozili kolesarji, že nekaj let ostaja nespremenjena. Organizatorji pa vsako leto poskrbijo, da je pot varna in da so na poti postavljene jasne označbe, kjer poteka maratonska pot.

Kot vsako leto Atom organizira drugi vikend v oktobru rekreativni dogodek Skok na Boč. V družbi dveh kolesarskih vodnikov se z gorskimi kolesi podajo na štajerski Triglav. Kolesarski klub Atom bi se ob priliki rad zahvalil svojim sponzorjem, ki so jim omogočili izvedbo dogodkov, saj brez njih ne bi mogel ponuditi ‘nekaj več’ svojim udeležencem. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Atomovci tradicionalno na Boč

Tjaša Ferlež

Kolesarski klub Atom praznoval prvo desetletje

Tjaša Ferlež

Na 37 km dolgo pot skozi tri občine

Tjaša Ferlež

Kurili atome po dolgogorskih klancih

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več