-0.6 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Želimo si gasilski dom

Na Prevorju so v soboto, 17. avgusta, praznovali štirideset let od ustanovitve Prostovoljnega gasilskega društva Prevorje. Začeli so slavnosto – z gasilsko parado. Tako so se po nosilcih zastav in praporjev zvrstili še častna enota, ešalon gasilske mladine ter ešalona članov in članic. »Ljudje se danes enako kot pred 40 leti zavedamo velikega pomena prostovoljstva. Gasilcev ne ustavijo ne besni plameni ne silovite vode in druge nevšečnosti, ki ogrožajo naša življenja,« je začel svoj slavnostni govor predsednik PGD Prevorje Jure Jevšnik. Sploh v manjših krajih so aktivna gasilska društva ta, ki nase prevzemajo organizacije veliko prireditev na vseh področjih.

Priznanja

Društvana priznanja so prejeli Anton Maček st., Nataša Vinkler, Franci Pacek, Mitja Žerak, Ivan Šalamon, Srečko Polšak, Aleksander Maček, Silvester Jevšnik, Anton Kladnik, Jože Marcen, Jože Polutnik, Vlado Polutnik, Boštjan Melanšek, Marjan Obrez, Milan Obrez, Majda Rezec in Roman Polšak. Podelili so tudi prizanja GZ Šentjur III. stopnje. Prejeli so jih Damjan Maček, Silvo Obrez, Zvonko Polšak, Radovan Pohajač in Polona Škoberne. Priznanja II. stopnje sta prejela Robert Vinkler in Adolf Pohajač, priznanja I. stopnje pa Jože Užmah in Marija Teržan. Državno priznanje – plamenico GZ Slovenije II. stopnje – sta prejela Anton Maček ml. in Boštjan Novak, poveljnik PGD Prevorje. Priznanja sta podelila poveljnik GZ Šentjur Martin Cmok in predstavnik GZ Slovenije Bojan Hrepernik.  Gasilko odlikovanje III. stopnje je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Prevorje za dolgoletno delovanje.

Proslavo si je ogledalo le majhno število obiskovalcev. Zaradi izpada ozvočenja so govore in napovedovalko Aleksandro Borštnar Maček slišali le gasilci v prvih vrstah. Ko so ozvočenje spravili v ponoven tek, sta skupaj nastopili še citrarka Jasmina Levičar in pevka Martina Zapušek. Za zabavo do poznih jutranjih ur so poskrbeli člani ansambla Okrogli muzikantje. Organizator je poskrbel tudi za srečelov. (J. G.)

 

Sorodne novice

Gasili, ozaveščali in odprli vrata svojega doma

Tjaša Ferlež

Prevorski gasilci prevzeli novo motorno brizgalno

Jure Godler

PGD Prevorje: Biti gasilec je čast in odgovornost

Jure Godler

Pogasili požar na izletniški kmetiji

Tjaša Ferlež

»Postali smo elitne enote v sistemu sil zaščite in reševanja!«

Jure Godler

Prevorski gasilci si letos nadejajo nove gasilske avtocisterne

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več