22.9 C
Šentjur pri Celju
04/06/2023
sentjur.net

Živahno ob tednu zdravega mesta

Šentjur, 13. 4. 2022 – Teden, ko se posvečamo zdravju, preventivi in dobremu počutju, ima v naši občini že dolgo tradicijo. Počasi je iz nekaj postavljenih stojnic postal festival zdravega načina življenja. Zaradi širjenja epidemije, je v zadnjih dveh letih praznovanje zdravega načina življenja ironično odpadel. Smo pa lahko našli veliko povezav povezanih z imunostjo, primerno prehrano, gibanjem in svežem zraku ravno zaradi epidemije. Stvari, ki so se nam zdele samoumevne so postale v preteklih letih težko dosegljive in zelo zaželjene. V ta namen so organizatorji – Občina Šentjur, projektna skupina Šentjur – zdravo mesto s koordinatorjem projekta Florjanom Cvetom Erjavcem in Lokalno akcijsko skupino za preprečevanje zasvojenosti s predsednico Mileno Senico Verbič, organizirali številne dogodke. Uvodoma je zbrane pozdravil šentjurski župan mag. Marko Diaci, ki se je v svojem nagovoru spomnil pomena zdravja sploh v času epidemije koronavirusa.

Dogodki v tednu

Teden so zaznamovali številni dogodki, katerih vseh je bil cilj osveščati in povečevati skrb za zdravje. Potekali pa so od 7. do 13. aprila. Teden pa so zaključili v dogajanjem na Mestnem trgu s prireditvijo Šport in špas – druženje in gibanje vseh generacij, ki so ga letos organizirali prvič v soorganizaciji z Media športom – društvom za šport, okolje, zdravje, izobraževanje in kulturo. S pomočjo igre in druženjem so promovirali pomen zdravja v najširšem pomenu besede ter spodbujati k aktivnemu preživljanju prostega časa. Pred občino so postavili številne stojnice z koristnimi informacijami. 

V programu, ki se je začel z jutranjo telovadbo pa so sodelovali tudi vrčevski in osnovnošolski otroci. Za glasbeno popestritev je poskrbel Trio Šent. Obiskovalci so lahko poslušali pesem Ivanke Uduč in LUŠ-nega orkestra. Dogajanju so se pridružili tudi pohodniki iz Rozalije, zaplesali so plesalci iz Folklorne skupine Blagovna in Folklorne skupine Mavrica. Nastopila je zanimiva glasbena skupina Slamljekov, ki igrajo na doma izdelane inšturumente. Šentjurski gasilci so predstavljali svojo novo pridobitev – gasilsko vozilo, policisti pa so pokazali tudi policijske pse. Prav tako je svoje programe predstavila tudi Ljudska univerza Šentjur. Zaključili pa so z nordijsko hojo. (Jure Godler)

Sorodne novice

Skrb za krepitev zdravja na Mestnem trgu

Jure Godler

Šentjurski, pobreški in majšperški kurenti priklicali zimo?

Jure Godler

Promovirali zdrav način življenja

Jure Godler

Maske zasedle šentjursko Tržnico

Jure Godler

Pustovali z Društvom prijateljev mladine Šentjur

Jure Godler

Mladi predstavili svoje turistične produkte

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več