17.8 C
Šentjur pri Celju
04/10/2023
sentjur.net

Šentjurski, pobreški in majšperški kurenti priklicali zimo?

Šentjur, 25. 2. 2020 – Društvo prijateljev mladine Šentjur (DPM) vsako leto pripravi pustno rajanje. Že stalnica pa je, da se zaradi slabe vremenske napovedi pustovanje z Mestnega trga prestavi na šentjursko Tržnico. Tudi letos so se organizatorji odločili tako. Pustni torek je znova privabil na rajanje številne maske. Za glasbo je poskrbel policist Davor Kukovič, z mačko Nino Hriberšek pa so maske zaplesale ob ritmih zumbe. Čebelja matica oz. predsednica DPM Šentjur Aleksandra Gradišnik pa je z ostalimi veselo razdeljevala krofe in nagrade za najboljše maske. Čarovnice, policisti, princeske, klovni, Alica iz Čudežne dežele, Lego družina, vitezi in roboti so se veselo zibali ob ritmih glasbe.

Ponovno pa so se rajanju pridružili združeni kurenti iz Šentjurja, Pobrežja – vasi blizu Ptuja in Majšperka. Povorko kurentov je tudi tokrat vodil Tone Horvat, ki je po otvoritvenem zvonjenju odgovarjal na muckasta vprašanja. “Lansko leto smo tako zvonili, da se je še letos zima ustrašila,” se je pošalil vodja kurentov, vendar se je zima tudi z njim malce poigrala in že naslednji dan v Slovenijo prinesla sneg in mraz. Prav tako je razložil razliko med koranti in kurenti. Zabava se je tudi po odhodu kurentov nadaljevala. (Jure Godler)

Sorodne novice

Ponovno prava pustna povorka skozi Ponikvo

Tjaša Ferlež

Šentjursko pustovanje privabilo veliko število pustnih mask

Jure Godler

Prejeli smo: Pa smo le dočakali ta dan …

Jure Godler

Živahno ob tednu zdravega mesta

Jure Godler

Dedek Mraz: Nisem pozabil nate!

Jure Godler

V Tednu otroka z otroško predstavo Bodimo prijatelji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več