18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Zlata krila na Kozjanskem morju

Gorica pri Slivnici, 23. 5. 2014 – Motoristična sezona se je že začela, s tem pa tudi srečanja motoristov. Evropska federacija Gold Wing klubov si je za tokratno srečanje izbrala prav našo prelepo domovino. Srečanje poteka ta vikend na območju kozjanskega, natančneje v Podčetrtku, danes pa so se odločili obiskati tudi naš biser, Slivniško jezero. Pozno popoldne so se na Ramni začeli zbirati velikani med motorji, Honde Gold Wing. Na Ramno se je pripeljalo nekaj čez sto »zlatih kril« različnih letnikov.

Te motorje so začeli izdelovati leta 1974, veljajo pa za najbolj luksuzen potovalni motocikel. Največji model je dolg nekaj čez dva in pol metra, tehta pa 407 kilogramov. Poganja ga šestvaljni motor z nasproti ležečimi valji z 1,8 litra prostornine, ki razvije 118 konjskih moči.

Evropska federacija Gold Wing klubov obstaja od leta 1983, ko se je sedem nacionalnih klubov združilo v zvezo. Danes združenje sestavlja 24 nacionalnih klubov, včlanjenih pa je več kot 20.000 članov iz vse Evrope. Naše nacionalno Združenje Gold Wing Slovenija obstaja od leta 1999, v letu 2007 pa je bilo sprejeto v mednarodno zvezo. Trenutno je v Združenju aktivnih 118 članov.

Predsednik Združenja Jože Planinc  Pepi nam je ob tej priložnosti povedal: »Srečanja Mednarodne federacije Gold Wing klubov se po celi Evropi odvijajo vsak teden. Prejšnji vikend je potekalo v Ukrajini, ta vikend pri nas, prihodnji vikend pa v Franciji. Za panoramsko vožnjo po Kozjanskem smo se odločili ob posvetu z več člani, ki so predlagali različne lokacije. Na koncu je bila ta najprivlačnejša zaradi lepo urejenih poti ter lepega okolja. Naj vas povabim še na parado luči, ki se bo odvijala danes zvečer v Rogaški Slatini ter parado narodov jutri zvečer v Podčetrtek.«

 

Sorodne novice

Som rekorder v slivniških vodah

ViP

Čarovnice vnovič obletavale Slivniško jezero

ViP

Poletje zašpilili s hladno deželo

ViP

Prejeli smo: Prvi maj na Slivniškem jezeru v mehurčku

Jure Godler

#koronaintervju št. 14: Luka Polenšek, gostinec

ViP

Na Ramni rajale številne maske

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več