11.3 C
Šentjur pri Celju
18/09/2020
sentjur.net

Afrika za prvi pomladni dan

Šentjur, 21. 3. 2017 – Sanje o daljni domovini – domovini človeštva, Afriki, ki ju sanjata lev Slavko in gepardinja Karla, je bila rdeča nit letošnjega Pomladnega koncerta učencev Glasbene šole Šentjur. Divji mački v živalskem vrtu, ki sta ju upodobila Vid Palčnik in Julija Artiček Jovan, sta se skozi vso prireditev pogovarjala o pridihu Afrike, se zapletala v zanimive dialoge živali, rojenih v ujetništvu, kjer jima pomlad prebuja prvinske nagone po prostranih širinah Afrike, lovljenju divljih živali, zatrtih občutjih in vonju svobode. Vse skupaj pa je organizatorica koncerta Tina Pečar zavila še v afriško tematiko zaigranih skladb učencev šole. Zaradi premajhne dvorane IKC Šentjur so se organizatorji tokrat prvič odločili, da bodo tradicionalni koncert izvedli v dveh enakih koncertih, starši in ostali obiskovalci pa so lahko dvignili vstopnice, s katerimi so lahko prišli v dvorano. Tako so se izognili prenabiti dvorani, koncert pa tudi za poslušalce naredili bolj udoben.

Ponovno je zaigralo večje število komornih zasedb šole – od male tolkalne skupine, prek orkestra flavt, orkestra harmonik, trobilnega kvarteta Trobissimo, godalnega orkestra, Orffove skupine Grom, kitarskega orkestra, pihalnega orkestra do tolkalne skupine Splash. Za tokratno atrakcijo in noviteto je organizatorica Pečarjeva poskrbela z zborčkom profesorjev, ki poučujejo na šoli, ki so jim še v pomoč skočile nekatere pevke Vokalne skupine Glasovir. Zborček je sicer skrival svojo identiteto kar za afriško obarvanim platnom, tako da so poslušalci koncerta lahko videli le njihove silhuete. Domišljen koncert ter številne zaigrane in zapete pesmi stare celine je bil odlično sprejet tudi pri obiskovalcih. (Jure Godler)

Sorodne novice

Dorimu: Ko si kreativci sežejo v roke

Jure Godler

Evterpa je srečala Orffa na Ipavčevem vrtu

Jure Godler

Pihalci z nadarejnim Svenom Senico navdušili

Jure Godler

Tudi mladi glasbeniki vstopili v pomlad

Jure Godler

Javni nastop učencev GŠ Šentjur

Jure Godler

V znamenju mladih solistov in skladatelja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več