14.4 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Aktivator za zagon ustvarjalnega dela mladih

Šentjur, 19. 9. 2014 – Mladinski center Šentjur, ki deluje pod okriljem Razvojne agencije Kozjansko, je odprl nove prostore za izvajanje aktivnosti – poimenovali so ga Aktivator. Prostor se nahaja na naslovu Ulica Dušana Kvedra 23, poleg diagnostičnega centra. Na dan otvoritve se je zbralo lepo število mladih – srednješolcev in študentov, ki so in bodo svojo ustvarjalno žilico sproščali v tem prostoru. Za kulturno popestritev so uvodoma zapele pevke Vokalne glasbene skupine Smash. Večino aktivnosti, ki so se do sedaj odvijale v manjših prostorih Mladinskega centra Šentjur na Mestnem trgu, bodo prenesli na Aktivator. Zbrane je nagovorila Lara Žmaher, pridružila pa sta se ji tudi Vid Slana in Mojca Zupanc, kot dva izmed najbolj aktivnih v MCŠ. “Danes stojimo tukaj kot ekipa, saj brez njiju zagotovo tega prostora ne bi bilo,” je pohvalila njuno delo Žmaherjeva. Premajhni prostori na podjetniškem inkubatorju so predstavljali prepreko za nadaljnji razvoj dela MCŠ, zato so iskali nove primerne prostore. Občina Šentjur daje MCŠ 30 % sredstev za delovanje, vse ostalo si morajo pridobiti preko razpisov na trgu, poleg vsega pa delujejo kot neprofitni zavod, zato so Aktivator opremili z iznajdljivostjo ter s prostovoljnim delom. Za to so porabili le 1.000 evrov, predvsem za materialne stroške.

Lara Žmaher se je zahvalila osmerici mladih, ki so se zelo angažirali pri opremljanju Aktivatorja in delu za mlade: Anji Andrenšek, Tanji Kopinšek, Urški Koritnik, Špeli Tanjšek, Ines Pungaršek, Ines Ljubej, Diani Karlin in Nini Šalamon, ki so v zahvalo prejele vsaka svoj bon za striženje Eli Frizerstva. Posebno priznanje za vložen trud je prejel tudi Vid Slana. V Aktivatorju pa bodo nudili tudi možnost mladim podjetnikom na začetku svoje poti, da se predstavijo. Tokrat sta svojo dejavnost predstavili Laura Štorman (mizarstvo Žigažaga) in Karla Grohar (izdelovanje naravnih mil in čajev). Svoje podjetniške izdelke sta razstavili na izložbenem oknu. Mladi so predstavili tudi projekt “Naravna in kulturna dediščina skozi igro”. Ti so pripravili kar nekaj različnih iger, s katerimi se bodo mladi seznanjali z naravno in kulturno dediščino ter širili svoja obzorja. Prav tako so vpeljali tudi še ne pri nas viden način tržne ekonomije – ekonomijo deljenja (sharing economy), kjer si bodo mladi lahko med seboj izmenjavali stvari, ki jih ne potrebujejo več, za tiste, ki bi jim prišle prav. Zagotovo pa lahko v prihodnje pričakujemo marsikatero prireditev v Aktivatorju. (J. G.)

Sorodne novice

Največ o občini vedo Drameljčani

Jure Godler

Prejeli smo: Vikendi za dijake na MCŠ

Jure Godler

Srečali so se predstavniki mladinskih društev iz občine Šentjur

Jure Godler

Gostili mlade iz Neu-Anspacha in Saint Florent sur Chera

Jure Godler

Malgajevci znova vedeli največ o občini

Jure Godler

V štirih mesecih 5 članov Ključa dobilo zaposlitev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več