18.9 C
Šentjur pri Celju
05/07/2022
sentjur.net

V Golobovi ministrski ekipi tudi Šentjurčanka

Šentjur, 1. junij 2022 – Pred nekaj urami je v državnem zboru prisegla nova, 15. slovenska vlada. Pod vodstvom dr. Roberta Goloba bo do nadaljnjega ministrovalo deset ministrov in sedem ministric, med njimi pa tudi Šentjurčanka Asta Vrečko, ki prevzema resor kulture.

Rojena je bila v Celju, odraščala pa v Šentjurju. Je diplomantka umetnostne zgodovine, kot mlada raziskovalka pa je nadalje delovala na ljubljanski Pedagoški fakulteti. Leta 2014 je diplomirala na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in deluje kot docentka in znanstvena sodelavka. Njeno ekspertno področje je predvsem slovenska in jugoslovanska umetnost 20. stoletja.

Četudi gre za novinko v visoki državni politiki, se z njo na nižjih ravneh že ukvarja. Bila je med ustanovitelji stranke Iniciativa za demokratični socializem, ki se je nato pridružila Združeni levici, ki pa se je kasneje preimenovala v stranko Levica. Trenutno živi in deluje v Ljubljani, kjer je leta 2018 postala tudi mestna svetnica, prav tako v kvoti Levice. Oktobra lani je bila imenovana na mesto namestnice koordinatorja stranke Luke Mesca.

Doc. dr. Asta Vrečko je tako ena od dveh ministrov, ki spadata v kvoto Levice, ob napovedani reorganizaciji vlade, če bo sprejeta sprememba Zakona o vladi, pa se jim bo pridružil še en. Vrečkova je bila pred pristojnim odborom v državnem zboru zaslišana včeraj, prejela je devet glasov podpore, šest poslancev je bilo proti. (foto: UKOM)

Sorodne novice

Nova kmetijska ministrica na ogledu škode po toči

ViP

Avtobus Svobode se je mudil tudi v Šentjurju

Jure Godler

Danica Polak Gruden: Na koncu je prevladalo srce

Jure Godler

Ministrica za delo ustvarjala z Ljudsko univerzo Šentjur

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več