28.7 C
Šentjur pri Celju
18/07/2024
sentjur.net

Bogomir Dolenc pretekel 33. maraton v Šentjurju

Šentjur, 26. 9. 2018 – Ustanova Mali vitez je fundacija za pomoč mladim, ozdravljenih raka. Mali vitezi pa so osebe, ki so se kot otroci soočali s težko boleznijo – z rakom – imeli so operacije, kemoterapije, terapije … To zdravljenje je pustilo posledice na njihovih telesih, saj imajo trajne poškodbe organov, tkiv, manjkajočih udov … V Sloveniji jih je preko 1000,  ki svoje tegobe nosijo naprej v življenje. »Ozdravljenje samo ni več dovolj, pomembna je tudi kvaliteta življenja, ki je še pred ozdravljenim posameznikom,« je zapisala prof. dr. Berta Jereb, dr. med., ustanoviteljica fundacije Mali vitez.

Projektu zbiranja sredstev se je pridružil tudi Bogomir Dolenc, ultramaratonec, ki se je odločil, da bo dobrodelno za fundacijo Mali vitez odtekel 42 maratonov v 42. zaporednih dneh, vsakega v drugem kraju. Poleg teka pa Dolenc zbira sredstva za to fundacijo. 26. septembra se je na 33. zaporednem maratonu ustavil tudi v šentjurskem športnem parku. “Šele ko človek zboli, se zaveš, kako pomembno je lastno zdravje. Pred tem pa imamo vsi tisoč problemov, ki na koncu izpadejo zelo nepomembni,” je nagovoril zbrane tudi župan mag. Marko Diaci.

Ta projekt dela s srcem

K soorganizaciji tega dogodka pa je pristopila tudi Športna zveza Šentjur ter ostala društva. “Ta prireditev je posebna, ker je vseslovenski projekt z noto dobrodelnosti. Sredstva pa maratonec namenja ljudem, ki so preboleli to zahrbno bolezen in danes živijo s trajnimi posledicami,” je povedal predsednik ŠZŠ Klemen Zdolšek. “Bogomir Dolenc je človek, ki ta projekt dela s srcem. Saj bo leta tako izpolnil svoj cilj, kljub veliki utrujenosti,” je še dodal Zdolšek. Tekač je na dogodek pripeljal ljudi iz Mladih vitezov, ki so prodajali tudi določene izdelke. Na Centru za krepitev zdravja Šentjur in Srednji zdravstveni šoli Celje so pripravili meritve vzdržljivosti in pripravljenosti.

Dolencu so se na podvigu pridružili tudi rekreativni tekači in tudi atleti Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur, ki so z njim odtekli nekaj kilometrov. Svoj podvig je maratonec začel v Velenju, končal pa ga bo 5. oktobra s tekom od Trojan v Velenje. (Jure Godler, foto: Jure Godler, Denis Kukovič, AK Šentjur)

Sorodne novice

Dve šoli na pomlad z novima ravnateljema

ViP

Najboljši športniki prejeli priznanja za leto 2019

Jure Godler

Šentjurčani premagali planiških 400 metrov

ViP

Osvojili so sončno Resevno

Jure Godler

Športnik leta v znamenju atletov

Jure Godler

Resevno zavzeli peš, v teku in na kolesu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več