6.7 C
Šentjur pri Celju
24/04/2024
sentjur.net

Boscarol izpolnil obljubo. Koliko bodo iz donacij prejela naša društva?

Šentjur, 2. november 2022 – Ajdovski podjetnik in ustanovitelj enega najuspešnejših slovenskih podjetij Pipistrel Ivo Boscarol je izpolnil svojo poletno obljubo. Ob uničujočih požarih na Krasu letos poleti je namreč napovedal podvojitev državne pomoči gasilskih društvom.

Kot je povedal Boscarol, se je z donacijo želel gasilcem zahvaliti za njihov trud in jih spodbuditi “Da bi zdržali naslednje dni v peklenskih razmerah, motivacija prostovoljcem, da bi se jim pridružili, in zato, da bi vedeli, da vsi Slovenci cenimo to, kar počnejo za prebivalce in naravo Krasa.” Gasilska zveza Slovenije je na svoj račun tako danes prejela donacijo, ki je bila enaka državni – 1,47 milijona evrov. Skupaj z ostalimi donacijami so slovenski gasilci tako prejeli 5,8 milijona evrov, krovna gasilska organizacija pa je danes objavila tudi razrez med društva. 24. oktobra so društva prejela pogodbe za sofinanciranje stroškov intervencije. Porabili jih bodo lahko za pokrivanje intervencijskih stroškov prostovoljnih gasilskih organizacij ter za dodatno opremljenost oziroma izboljšanje delovanja prostovoljnih gasilskih organizacij.

Med društvi Gasilske zveze Šentjur bo največjo donacijo prejel PGD Šentjur, in sicer 9.160,34 evrov. Sledi PGD Dramlje, ki jim je pripadlo 7.161,80 evra. Najnižji znesek, 1.318,30 evra, prejmejo kalobški gasilci. Celotno tabelo društev šentjurske zveze si lahko ogledate spodaj:

Sorodne novice

V soboto mladina, v nedeljo člani, članice in starejši gasilci

Tjaša Ferlež

Gasilska mladina se je pomerila v nogometu

Tjaša Ferlež

Požar je sprva hotel pogasiti lastnik sam

Tjaša Ferlež

Mladi gasilci dokazali da jim  dež ni ovira

Tjaša Ferlež

Zastavo Gasilske olimpijade dvignili tudi v Šentjurju

Jure Godler

Po mladini so se v nedeljo med sabo udarili še člani

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več