19.8 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Božično-novoletni koncert na Svetem Štefanu

Sveti Štefan, 28.12.2014 – Kulturno društvo Sveti Štefan – ŠTEFANSKI FANTJE so priredili božično-novoletni koncert ob 20. obletnici v Gasilsko-kulturnem domu na Svetem Štefanu. Na koncertu so nastopili: Kvartet Grmada Celje, Fantje iz vasi Škocjan, ljudske pevke Pristava pri Mestinju, KD Rogatec – Ljudske pevke Rogatec, KUD Budna vas – Ljudske pevke Solzice. Rdeča nit prireditve je bil nastop slavljencev Štefanskih fantov. Za dobro voljo je poskrbel ansambel PIK in posebni gosti, ansambel Vagabundi.

»Naših 20 let prepevanja ljudskih pesmi bomo obeležili ravno z ljudsko pesmijo, ki človeka spremlja od rojstva do smrti – ob raznih praznovanjih, različnih kmečkih opravilih in na družinskih praznovanjih. V časih, ko ni bilo ni radia in televizije, so se fantje zbirali na vasi ob večerih in njihova pesem je odmevala daleč naokoli. Način prepevanja ljudskih pesmi je predvsem večglasen, ko vodilni glas začne in mu ostali glasovi pritegnejo,« je v govoru poudaril predsednik KD Štefanski fantje Robert Samec. Slavljence je pozdravil in jim čestital podžupan občine Šmarje pri Jelšah David Stupica. V sedanji zasedbi prepevajo: Egon AvbeljTone Užmah, Robert Samec, Ernest Zidanski, Vinko Čavš, Silvo Štancer in Miha Zidar.

Kljub zelo slabemu vremenu se je zbralo veliko ljubiteljev stare ljudske pesmi, ki so se slavljencem pridružili pri družabnem druženju in prepevanju ljudskih pesmi. (Milenka Blažević, foto: Ivan Grobelšek)

Sorodne novice

Rok Škrlep Pri pip’ci iskal recept za srečo

Jure Godler

Na odrskih deskah bo igra Sinoči na vasi

Milenka Blažević

20 let Folklornega društva Sveti Štefan

Milenka Blažević

20 let nove šolske stavbe na Prevorju

Jure Godler

Že 20 let sončno

Jure Godler

Vokalna skupina Grič obeležila 20. obletnico delovanja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več