20.3 C
Šentjur
20/08/2019
sentjur.net

Vokalna skupina Grič obeležila 20. obletnico delovanja

Šentjur, 24. 11. 2018 – Sobotni večer je polno dvorano šentjurskega IKC-ja zaznamovalo čustveno, doživeto in energijsko nabito dogajanje. Vokalna skupina Grič je z jubilejnim koncertom obeležila svojih 20 let kulturnega delovanja. Čeprav je skupina v teh letih prepevanja večkrat spremenila svojo zasedbo in iz okteta prerasla v vokalno skupino, jih je vsa leta združevala ljubezen do poustvarjanja kvalitetne zborovske glasbe. Skupino je leta 1998 ustanovila Slavica Rajh in jo poimenovala po hribčku nad domačo vasjo. V 20 letih so zabeležili natanko 600 vaj, 165 nastopov, skoraj vsako leto pripravili vsaj en samostojni koncert, šestkrat so se na podlagi strokovne ocene udeležili regijskega srečanja malih vokalnih skupin ter gostovali pri Slovencih v Avstriji, Nemčiji in Belgiji. Ob 10-letnici delovanja je nastala tudi njihova zgoščenka slovenskih ljudskih in umetnih pesmi Naših 10.

Zasedba izhaja iz družinskih, sorodstvenih in prijateljskih vezi, ki so se tekom let še bolj trdno stkale in koncertu dodale prav posebno noto. Danes skupino vodi umetniška vodja Mateja Rajh Jager, člani, ki skupino sestavljajo, pa so nekdanja vodja Slavica Rajh, Katja Jager, Helena Volasko, Alenka Stojan, Boštjan Jager, Ervin Rajh, Martin Tovornik, Matija Grdina in Franc Rajh. Pevke in pevci so ob tej priložnosti prejeli srebrne in zlate Gallusove značke, ki jim jih je podelila vodja JSKD, OI Šentjur Anita Koleša. Program za tokratni koncert je bil skrbno izbran in sestavljen iz slovenskih ljudskih in umetnih pesmi, kot so Dekle je pralo srajčke dvej, Prav po prstih, Mati bodiva prijatelja in Mandolina. Velik aplavz so poželi s hudomušno pesmijo Moja mala zove se Mici, najbolj pa so občinstvo ganili z Lainščkovo Ne vprašaj me, ki jo je posebej za Grič uglasbil njihov prijatelj, mladi komponist Peter Tovornik.

Kot gostja večera je nastopila akademska citrarka Janja Brlec, ki je s svojim glasom in čudovitim zvokom citer pobožala dušo prav vsakega poslušalca. Zatem so oder prevzeli tudi gostje iz Črnuč, Oktet Zven, ki ga vodi Vinko Jager. Aplavz je bil še posebej bučen, ko so odpeli Ipavčevo Domovini, skupaj z moškimi glasovi Griča pa so zapeli tudi slovensko ljudsko Oblaki so rdeči. Umetniška vodja Vokalne skupine Grič, Mateja Rajh Jager, tokrat ni le prepevala, temveč se je z izbranimi besedami tudi javno zahvalila vsem članom in prijateljem skupine za vso podporo. Čustva so preplavila domala vso dvorano in marsikaterega poslušalca pripravila, da je potočil tudi kakšno solzo. Piko na i so dodali tudi gosti, ki so Griču iskreno čestitali ter pevkam in pevcem zaželeli, da še naprej uživajo v prepevanju lepe slovenske pesmi. Ob koncu so na oder prišli vsi nastopajoči tega večera, združili moči in se s skupno pesmijo poslovili od obiskovalcev. Prireditev je spretno povezovala Polonca Jazbinšek(Nina Drame)

Sorodne novice

Že 20 let sončno

Jure Godler

Kresničke zasvetile ob 20-letnici

Jure Godler

Župnik Marko Šraml že dvajset let v župniji Slivnica pri Celju

Jure Godler

Božično-novoletni koncert na Svetem Štefanu

Jure Godler

Zapeli in zaigrali na Kozjanski domačiji

Jure Godler

Pop Izbor izborno

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več