6.3 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

Malčkom podelili bralna priznanja

Šentjur, 3. 4. 2018“Pravljice so resnične, ker nosijo celostno sporočilo o življenju. V najširšem pomenu besede to pomeni, da sporočajo ne samo tisto, kar človek zna in zmore, temveč tudi, kar sme in česar ne sme,” so zapisali organizatorji tradicionalne akcije Knjižnice Šentjur, Beremo s sovico Znalko. Da so predšolski otroci lahko dosegli priznanje za bralno značko, so morali prebrati vsaj pet knjig, ki so bile na predlaganem seznamu knjižnice, poleg tega pa so morali oddati še vsaj eno risbico. Risbice so v knjižnici dobile okvir in so jih razstavili. Poročilo o prebranih knjigah za Bralno značko je oddalo skoraj sto otrok, ki so jih organizatorji povabili v Ipavčev kulturni center Šentjur na podelitev priznanj.

Za nagrado pa so si otroci lahko ogledali otroško predstavo Sapramiška 2 – Sapramišja sreča. Najmlajše bralce in njihove starše je pozdravila tudi direktorica Knjižnice Šentjur Tatjana Oset. Poudarila je, da je ravno dan pred prireditvijo bil dan otroške književnosti in na ta dan se spominjajo največjega moža, ki je pisal pravljice za otroke – Hansa Christiana Andersena. Mladim “knjigožerom” so podelili bralna priznanja in se na koncu tudi skupaj fotografirali. (Jure Godler)

Sorodne novice

Predstavili knjigo o Josipu Ipavcu – Slovenski Mozart

Jure Godler

Zaključek bralne značke: Kultura od glave do repa

Jure Godler

Adi Smolar za naj bralce

Jure Godler

Bralno značko za odrasle osvojilo 187 bralcev

Jure Godler

Poletavci z zlatim Gregorjem Zdolškom

Jure Godler

Mladi bralci nagrajeni z vrhunsko predstavo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več