6 C
Šentjur pri Celju
19/10/2021
sentjur.net

Poletavci z zlatim Gregorjem Zdolškom

Šentjur, 26. 9. 2017 – Akcijo Poletavci – Poletni bralci je projekt Mestne knjižnice Ljubljana, ki so ga začeli izvajati pred sedmimi leti. Ljubljančanom pa so se kmalu priključile še druge knjižnice, med njimi tudi šentjurska. Poletavci so otroci med sedmim in dvanajstim letom, ki so med poletnimi počitnicami brali 30 dni vsaj pol ure na dan. Gradivo pa ni pomembno, otroci pa največkrat izberejo knjige, stripe pa tudi časopise in revije. Zaradi slabe vremenske napovedi je Knjižnica Šentjur svoje Poletavčke namesto na Mestni trg povabila v športno dvorano OŠ Hruševec Šentjur. Da pa se nebi med mladimi bralci zgodila še kakšna športna poškodba, pa jih je s plesom ogrela Ajda Habjan in TBA plesnega centra.

Prireditev je moderiral Bogdan Rahten. “Družimo se zaradi prebiranja literature,” je povedal v uvodu. Na prireditvi sta otroke zabavala in animirali člani Društva nogometne šole Mladi upi Šentjur in TBA plesnega centra. Poletavce je nagovorila tudi direkotrica JZ Knjižnice Šentjur Tatjana Oset. Poudarila je, da so Poletavci morali voditi tudi bralni dnevnik in ga kasneje oddati v knjižnici. Prireditev so zasnovali kot kombinacijo branja in športa, ki pa imajo veliki skupnih lastnosti – vsi so nadarjeni, želijo zmagovati in biti najboljši, je povedala Osetova. Poletavce pa je prišel pozdravit tudi dobitnik zlate medalje v košarki na Evropskem prvenstvu ter maser slovenske reprezentance Gregor Zdolšek. Mladim bralcem je razdelil tudi številne izžrebane nagrade, na koncu prireditve pa se je marskikateri “rumenomajčnež” z njim tudi fotografiral. (Jure Godler) 

Sorodne novice

Predstavili knjigo o Josipu Ipavcu – Slovenski Mozart

Jure Godler

Knjižnica Šentjur uvaja brezstično izposojo

ViP

Zaključek bralne značke: Kultura od glave do repa

Jure Godler

Glasbeni presežek na ploščadi IKC

Jure Godler

Glasbena spominska knjiga Ipavcev

Jure Godler

Malčkom podelili bralna priznanja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več