14.4 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Princeske prisanjale presežek Šentjurskega poletja

Šentjur, 10. 7. 2021 – Glasbenik in profesor solo petja že petnajst let zapored pripravlja delavnice muzikala. Tovrstne delavnice so si na celjskem območju pa tudi v širšem prostoru izborile status vodilnih na področju broadwayske glasbene zvrsti. “V veliko čast si štejemo, da smo tudi mi in naša mednarodna poletna pevska delavnica muzikala soodgovorni za razcvet muzikala, ki ga v zadnjih letih doživljamo v Sloveniji. Opažamo, da se tudi zanimanje za strokovno izobraževanje na področju te zvrsti iz leta v leto veča, kar nas zelo veseli in nam daje še dodaten zagon,” nam je zaupal Boštjan Korošec.

V petnajstih letih so sodelovali pri vseh večjih produkcijah slovenskih muzilalov, tako udeleženci delavnic kot mentorji. Tudi za letošnjo tradicionalno prireditev, ki je stalnica Šentjurskega poletja, so pripravili muzikal Broadway I love. Za pripravo deklet, med katerimi je bilo tudi nekaj Šentjurčank, je na delavnicah, ki so trajale od 3. do 11. julija, poskrbela izbrana ekipa vrhunskih predavateljev: Željka Predojević Korošec – petje, Maša Vajda – ples, Nejc Lisjak – dramska igra, Simon Dvoršak – glasbeno vodstvo, Boštjan Korošec – petje, vodja delavnice. Na delavnicah so udeleženke imele možnost spoznati vse prvine glasbenega gledališča (petje, ples, igra …) ter tako nadgraditi svoje znanje.

Tudi letos je glamur Broadwaya zažarel na prireditvenem prostoru pri Ipavčevi hiši. Dekleta, vse odlične plesalke, pevke in igralke so pričarale zgodbo, kjer so se prelevile v princeske – tiste iz pravljic – Mulan, Ariela, Winifred … in druge. Vsaka izmed njih lahko pričara glasbo in luči, ko zapoje o svojih sanjah, razen nove princeske, ki svojih sanj še ni našla. Zato so ostale princeske sklenile, da ji pomagajo najti njene sanje, ona pa jih bo naučila vse o svetu socialnih omrežij in današnjega življenja mladih. Na koncu pa so izpostavile tudi nekatere tradicionalne vrednote, ki v današnjem svetu izginjajo. Odličen in domišljen muzikal je požel velik aplavz polnega avditorija poslušalcev. (Jure Godler)

Sorodne novice

Broadway I Love: O koronskem času in kako preživeti

Jure Godler

Pridobljeno znanje so pokazali na koncertu

Jure Godler

Broadway pripeljali v Šentjur

Jure Godler

Pesem, polna hrepenenja

Jure Godler

Broadway približali Šentjurju

Jure Godler

Dan državnosti brez presežnikov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več