-1.6 C
Šentjur pri Celju
27/02/2020
sentjur.net

Čas je za balkonske cvetice

Šentjur, 21. 4. 2018 – Vrtnarija Valner je tudi letos pripravila svojo tradicionalno prireditev, tokrat že 21. po vrsti, ki so jo poimenovali Dan balkonskega cvetja. Njihov dogodek pa je ravno v času Šentjurjevega, vendar zaradi tega ni nič manj obiskan. Tudi tokrat so svojim strankam ponudili svetovanje strokovnjakov. Tako so na njihova vprašanja odgovarjali Slavko Zgonc, Drago Jančič in Marija Hrovat. Nekaj pogovorov z njimi je vodila tudi moderatorka programa Mateja Bobek. Zaigral je tudi Duo Glamur, občasno pa je zraven zapela tudi moderatorka.

“Vsako leto imamo dneve odprtih vrat in s tem tudi začnemo sezono prodaje našega asortimana. Na ta dan strankam nudimo tudi določen popust,” je povedala Klavdija Valner Jovan. Pripravljajo tudi že naslednja dva dneva odprtih vrat – 19. maja Dan zelišč in 18. avgusta Dan zelenjave, ki je tudi njihov največji dogodek. Urednica lokalnega časopisa Šentjurčan Andreja Kovačević je skupaj s Klavdijo Valner Jovan izžrebala dva srečneža, ki sta od vrtnarstva prejela darilni bon za 100 evrov in letno naročnino na Šentjurčana. Nagradi sta prejela Srečko Kofalt in Danica Belužić. Pri Valnerjih so poskrbeli, da njihove stranke niso bile lačne in žejne. Za to sta poskrbela kuharska mojstra Boris Šmid in Borut Jovan, ki sta pripravila okusen golaž. (Jure Godler)

Sorodne novice

Dnevi balkonskega cvetja ponovno uspešnica

Jure Godler

Desetletje paradižnikov in paprik

Jure Godler

Naj na vrtu zadiši po zeliščih

Jure Godler

Paradižnik znova na vsakem koraku

Jure Godler

Naj okoli hiš diši

Jure Godler

Dnevi balkonskega cvetja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več