15.1 C
Šentjur pri Celju
20/09/2020
sentjur.net

Dnevi balkonskega cvetja ponovno uspešnica

Šentjur, 27. april 2019 – Vrtnarija Valner vsako leto za svoje stranke pripravi tri dneve odprtih vrat, ki so tematsko naravnani – dnevi zelenjave, dnevi zelišč in dnevi balkonskih rastlin, ki ga vsako leto pripravijo zadnjo aprilsko soboto. Obiskovalcem vsako leto na ta dan ponudijo popuste, nudijo jim strokovne nasvete, za piko na i pa jih še pogostijo. “Dan balkonskih rastlin pripravljamo že vrsto let, kjer smo našim kupcem pripravili pester asortiment okrasnega cvetja in zelišč, zelenjave in ostalih rastlin,” je povedala Klavdija Valner Jovan.

Tudi tokrat so poskrbeli, da so na vprašanja obiskovalcev individualno odgovarjali priznani strokovnjaki. Na dr. Janka Rodeta so se obračali z vprašanji o zeliščih, na Draga Jančiča o drevesnicah in sadnih drevesih, na Slavka Zgonca so naslavljali vprašanja o zaščiti rastlin, na Marijo Hrovat, predstavnico PV, so se obračali z vprašanji glede cvetja, Ireno Vizjak, predstavnico podjetja Volmary, pa so spraševali o rastlinah in zasaditvah. “Omejitev pri zasaditvah balkonskega cvetja ni. Lahko kombiniramo od cvetja, zelišč ali zelenjave. Zadnja leta na balkonih sadimo sadje, med njimi marelice, breskve ali jagode ter s tem popestrimo svoj življenjski prostor,” je dodala Valner Jovanova. Za obiskovalce so tokrat pripravili tudi okusen golaž in osvežilne napitke. Za glasbo sta poskrbela člana Dua Glamur.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Desetletje paradižnikov in paprik

Jure Godler

Naj na vrtu zadiši po zeliščih

Jure Godler

Čas je za balkonske cvetice

Jure Godler

Paradižnik znova na vsakem koraku

Jure Godler

Naj okoli hiš diši

Jure Godler

Dnevi balkonskega cvetja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več