0.1 C
Šentjur pri Celju
06/12/2023
sentjur.net

Center za duševno zdravje tudi pri nas

Šentjur, 2. 9. 2022 – V  Centru za duševno zdravje odraslih (CDZO) lahko strokovno podporo in pomoč dobijo odrasli, starejši od 18 let, z najrazličnejšimi težavami v duševnem zdravju. CDZO omogočajo hitro in celostno odzivanje na stiske ljudi na svojem področju in s tem v največji možni meri preprečujejo, da bi se duševne stiske poglobile do take mere, da bi postale nujna in ogrožajoča stanja. Hitro odzivanje pomeni, da imajo ljudje s težavami v duševnem zdravju omogočeno zgodnje odkrivanje, zdravljenje ter preprečevanje poslabšanj težav v duševnem zdravju. Ravno takšen center pa bomo dobili tudi v Šentjurju.

V začetku meseca so pogodbo za prenovo prostorov v objektu na Cesti Leona Dobrotinška 3, podpisali župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci, direktorica Zdravstvenega doma Šentjur Melita Tasić Ilić, dr. med., ter predstavnik izbranega podjetja Halomojstri d.o.o. iz Polzele. Preuredili bodo prostore, kjer so nekoč domovali Alpina in Uni Credit bank, te prostore, pa je pred časom že kupil ZD Šentjur. Prostore je potrebno zaradi dotrajanosti nekaterih elementov zgradbe sanirati in obnoviti, izvedena bodo investicijsko-vzdrževalna dela, ki bodo obsegala zamenjavo tlakov, delno odstranitev predelnih sten ter namestitev novih, ki bodo v skladu z novo namembnostjo.

Tudi prostori za fizioterapijo

Ob podpisu sta župan in direktorica izpostavila velik pomen duševnega zdravja in izpostavila slabe razmere na tem področju. Ko bo center začel delovati bo pokrival večje območje – Kozjansko in celo Slovenske Konjice. V prostorih nekdanje banke se bodo uredili prostori za potrebe psihiatra, psihologa, administracije, socialnega delavca in delovnega terapevta, sestrsko sobo in čakalnico. V nekdanji prodajalni pa so predvideni prostori fizioterapije. Prav tako bodo urejene dodatne sanitarije za zaposlene in obiskovalce. V sklopu urejanja se bo v prostore umestilo pralnico, kuhinjo, shrambo, prostor za čistila, garderobo in server sobo.  Dostop do prostorov Centra za duševno zdravje bo preko pločnika/ploščadi, urejena bosta dva vhoda. Rok za dokončanje del je konec meseca februarja 2023.

Sestavljen strokovni tim

Nič malo težav je imel ZD Šentjur pri sestavi strokovnega tima – predvsem zaradi pomanjkanja zdravnikov specialistov pshihiatrije. Predstojnik centra bo Melanič Valerij, dr.med., specialist psihiatrije. V centru pa bodo zaposleni tudi psihologi, diplomirane medicinske sestra, delovni terapevt in socialna delavka. Kontakni podatki centra pa so telefon: 051- 378-449, e-mail: cdzo@sentjur.si in spletna stran: https://zd-sentjur.si/. (Jure Godler)

Sorodne novice

Zopet cepljenje proti gripi in Covidu-19

ViP

Duševna pomoč in fizioterapija v novih prostorih

ViP

Tim zdravstvene nege ZD Šentjur prejemnik srebrnega znaka

Jure Godler

Kateri zdravniki v Šentjurju še sprejemajo paciente?

ViP

Obvestilo: Poskrbimo zase in za druge – cepimo se!

Jure Godler

V Šentjurju že osem okužb s novim koronavirusom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več