17.2 C
Šentjur pri Celju
24/05/2024
sentjur.net

Cirkusanta Malek navdušila najmlajše

Šentjur, 1. 7. 2023 – Po uspešni izvedbi lanskoletne otroške predstave Mala morska deklica v izvedbi Gledališča iz Desnega žepka, smo se odločili, da s prireditvijo SKOK V POLETJE pod okriljem Šentjurskega poletja nadaljujemo in tako otroke vseh starosti za zaključek uspešnega šolskega leta, preden se dodobra pričnejo poletne počitnice, nagradimo z brezplačno predstavo. Letos smo ponovno v goste povabili izjemna cirkusanta brata Malek s Ptuja, ki sta otroke in odrasle navdušila s cirkuško predstavo in žonglerskimi akrobacijami.

V cirkuški predstavi sta cirkusanta brata Malek najprej predstavila nagajive lutke in plesne veščine oslička, sledila je nagajiva plesna pesem Račke, na katero so se navihani otroci dodobra razgibali, po končani pesmi pa je v dvorano vstopil nerodni zajček, ki je svoje cirkuške veščine v času covida vadil kar preko ekrana. Zajček je bil rahlo neroden, a z nekaj pomoči mu je uspelo zabavati polno dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur. Na koncu cirkuške predstave, ki je bila zaradi slabega vremena prestavljena s ploščadi v veliko dvorano IKC, je sledil še žonglerski del s predstavitvijo žonglerskih rekvizitov. Po končani predstavi, ki je trajala dobro uro, so v avli IKC sledile še delavnice izdelovanja balonov in cirkuških veščin ter sproščeno druženje obiskovalcev.

Kljub slabemu vremenu smo izvedli še eno prireditev za otroke vseh starosti pod okriljem Šentjurskega poletja, ki ga finančno podpira Občina Šentjur. (Saša Gaber)

Sorodne novice

Ksenija Benedetti: “Obdržala sem spodnje perilo, ampak sem veliko povedala”

Jure Godler

Literarni večer z Mimi Podkrižnik Tukarič

Jure Godler

Poletna noč privabila množico ljubiteljev glasbe

Jure Godler

Stoječe ovacije za pevce iz Šentvida pri Planini

Tjaša Ferlež

V Dobrini uspela še ena Dobrinska noč

Tjaša Ferlež

Tudi na osmem Izzivu p(ol)etja sijalo sonce

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več