22.6 C
Šentjur pri Celju
25/05/2024
sentjur.net

Čistilna akcija v Dobju

Dobje, 13. april 2024 – V občini Dobje so izvedli čistilno akcijo. Bila je zelo uspešna, saj je bilo ob koncu napolnjenih kar nekaj vreč z odpadki, ki so kvarili izgled naravnega okolja. Akcija se je začela ob 9.00 pred gasilskim domom PGD Dobje, kjer so udeleženci dobili smetarske vreče in rokavice ter se dogovorili za lokacije čiščenja. Občina Dobje se ob tem zahvaljuje vsem udeležencem čistilne akcije, ki jo je organiziral Odbor za kmetijstvo ter okolje in prostor v sodelovanju s PGD Dobje ter ostalimi društvi.

Ob vsem tem pa na Občini izpostavljajajo tudi najbolj onesnažena mesta občine. Najbolj onesnažena je bila okolica stare šole, kjer se nahaja ekološki otok. Smeti se tam odlagajo na tla, namesto v primerne zabojnike. Ekološki otok NI NAMENJEN velikim kosovnim odpadkom! Prebivalce obveščajo, da se bo lokacija ekološkega otoka, ki je trenutno pri stari šoli v Dobju, prestavila na drugo lokacijo. Zato naprošajo, da smeti NE ODLAGATE NA TLA, temveč v zabojnike, ki so temu namenjeni. Organizatorji se zahvaljujejo podjetju Simbio, ki je darovalo vreče za smeti in rokavice za enkratno uporabo ter organiziralo odvoz odpadkov. (Občina Dobje, Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Kulturno srce Dobja odprlo svoja vrata

Jure Godler

Mala občina s pestrimi talenti

Tjaša Ferlež

Dobje s čistejšo okolico

Tjaša Ferlež

DOBJE: Leskovšku četrti mandat, kdo bo sedel v občinskem svetu?

ViP

Leskovšek po četrti mandat na čelu Dobja

ViP

Praznik Občine Dobje in okrogla obletnica šole

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več