19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Dan odprtih vrat Čebelarskega društva Planina pri Sevnici

Planina pri Sevnici, 13. 6. 2024  – Čebelarji smo na starem igrišču nasproti gasilskega doma pripravili Dan odprti vrat Čebelarskega društva Planina pri Sevnici za učence nižjih razredov OŠ Planina pri Sevnici in otroke Vrtca Šentjur enota Planina in seveda za vse krajanke in krajane ter druge obiskovalce. Na parkirnem prostoru smo uredili razstavni prostor, kjer smo prikazali različna čebelarska orodja in pripomočke, ki jih čebelarji uporabljamo pri svojem delu, med drugim tudi staro opremo, ki so jo uporabljali čebelarji nekoč in danes ni več v uporabi.

Po dogovoru z ravnateljem OŠ Planina pri Sevnici Klemnom Zdolškom so nas med 9.00 in 11.00 uro obiskali učenci nižje stopnje in otroci vrtca. Pokazali smo jim izdelavo okvirjev za satnice, žičenje satnic in vlaganje satnih osnov v okvirje ter odpiranje satnic za točenje medu. Otrokom smo predstavili sestavo čebelje družine v panju,  posladkali so se lahko z medom in medenim pecivom, nekateri so se odpravili na ogled čebelnjaka našega čebelarja Slavka Lončariča, lahko pa so tudi risali na panjske končnice. Otroci so z zanimanjem poslušali in si ogledovali prikazano delo ter sodelovali v razgovoru s čebelarji.

Po enajsti uri so nas obiskali tudi člani društva upokojencev, ki so si prav tako z zanimanjem ogledali naše delo, orodje in opremo, poskusili čebelje proizvode ter izdelke iz medu. Delo čebelarja pa jim je predstavil še Slavko Lončarič v svojem čebelnjaku. Obisk so nam vrnili tudi kolegi čebelarji iz ČD Slivnica. Za vse obiskovalce smo pripravili prigrizek, sladke dobrote ter kozarček rujnega. Vsem obiskovalcem, učencem in učiteljicam, ravnatelju Klemnu Zdolšku, vzgojiteljicam in otrokom vrtca Planina, se zahvaljujemo za obisk. Posebno pa bi se radi zahvalili našim zvestim podpornikom in sponzorjemm, ki nam s prispevki pomagajo realizirati dogodek in pa seveda našim ženam, ki pripravijo pecivo in pomagajo postreči goste, kot tudi članom ČD Planina, da smo lahko realizirali dogodek. (Za ČD Planina pri Sevnici predsednik Rihard Stopinšek)

Sorodne novice

Staršem novorojenčkov podarili več kot 130 sadik lip

Jure Godler

Teden tradicionalne prehrane na enoti Pešnica

Jure Godler

Praznovali 100-letnico organiziranega čebelarstva na Ponikvi

Tjaša Ferlež

LUŠ s čebelarji pripravila zaključek šolskega leta

Jure Godler

Čebele in čebelarji praznovali svetovni dan čebel

Jure Godler

Čebelarji Ponikva: Usmerjeni v pripravo 100-letnice društva

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več