28/01/2021
sentjur.net

Decembrski dnevi: Beli in čoko kolački

Diši po snegu. Otroci se že neizmerno veselijo, mi odrasli pa največkrat razmišljamo o razmerah na cestah v takšnih dneh.

Otroci so res neizmeren vir veselja, energije, radovednosti. Današnje recepte sem preizkusila v družbi 12-letnika in 9-letnice. Moram priznati, da sta zagotovo 70 odstotkov dela opravila sama. Bila sem samo nadzornica. Sem pa uživala v njunem veselju do ustvarjanja. Ko so bili kolački pečeni, so kar izginjali s krožnikov … Dokaz, da sta spekla odlične!

Beli in čoko kolački

Decembrski dnevi: Beli in čoko kolački Današnje recepte sem preizkusila v družbi 12-letnika in 9-letnice. Moram priznati, da sta zagotovo 70 odstotkov dela opravila sama. Bila sem samo nadzornica. Natisni recept
Porcije: 4 Skupni čas priprave: Čas kuhanja oz. pečenja:
Podatki o jedi kalorije maščobe

SESTAVINE

Beli kolački:

  • 170 g kokosove moke,
  • 200 g namaza iz bele čokolade,
  • 1 jajce,
  • marmelada

Čoko kolački:

  • 200 g mletih lešnikov,
  • 200 g čokoladnega namaza,
  • 1 jajce,
  • arašidovo maslo ali marmelada

NAVODILA ZA PRIPRAVO

Beli kolački:

Vse sestavine (kokosovo moko, namaz iz bele čokolade in jajce) zmešamo v skledi, jo pokrijemo in postavimo za pol ure v hladilnik. Pekače obložimo s papirjem za peko. Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Oblikujemo majhne kroglice. Nanje na sredini rahlo pritisnemo z ročajem kuhalnice. Pečemo 10 minut. Ohladimo. V vdolbinico damo marmelado.

Čoko kolački:

Postopek priprave in pečenja je enak kot pri belih kolačkih. Nekaj kolačkov pojemo po kosilu, ostale prihranimo v škatli do miklavža.

Sorodne novice

Decembrski dnevi: Božično deblo

SSJ

Decembrski dnevi: V prazničnih dnevih lahko zadiši svež kruh

SSJ

Decembrski dnevi: Pisani sadno-jogurtovi lončki

SSJ

Decembrski dnevi: Krhki piškoti iz arašidovega masla

SSJ

Decembrski dnevi: Praznična dekoracija

SSJ

Decembrski dnevi: Kukiji iz ržene moke in stevije

SSJ
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več