19.4 C
Šentjur pri Celju
17/08/2022
sentjur.net

Decembrski dnevi: V prazničnih dnevih lahko zadiši svež kruh

Ob praznikih nas spomin nese daleč nazaj v otroštvo. Spominjamo se običajev, jedi, druženj. In vonj doma pečenega kruha je eden izmed njih. Poznamo tisoče vrst kruha in različnih receptov. Specimo kruh, ki ga imamo radi ali pa poskusimo kaj novega. Če nismo vešči peke kruha, v trgovini poiščemo že narejeno zmes za peko kruha, ki ji dodamo samo vodo in pustimo, da vzhaja. Mogoče otroci oblikujejo majhne hlebčke ali žemljice. Mamljivo bo zadišalo po našem domu. Zaprtih pekarn in trgovin ne bomo pogrešali.

Naloga dneva:

Dokončamo seznam živil, ki jih bomo kupili 23. 12. Potrudimo se, da 24. 12. ne gremo v trgovine. Preživimo čas z družino. Vzemimo si tudi čas zase.

Namig dneva:

Ob nedeljah po navadi kuhamo govejo juho. Govedino lahko pojemo v juhi ali za večerjo v solati s čebulo. Lahko pa naredimo drug dan za kosilo polpete. Tako porabimo govedino na malo drugačen način. Najprej jo zmeljemo, dodamo začimbe in zmehčan kos starega kruha ali žemlje ter jajce. Iz goste mase naredimo polpete in jih povaljamo v drobtinah. Pečemo jih 5 minut pri srednji temperaturi v ponvi in jih obrnemo. Poleg postrežemo na primer riž. Nam je ostalo tudi dušeno kislo zelje od nedeljskega kosila.

Sorodne novice

Decembrski dnevi: Pljučna pečenka wellington

Jure Godler

Decembrski dnevi: Božično deblo

SSJ

Decembrski dnevi: Božična pečenka

SSJ

Decembrski dnevi: Pisani sadno-jogurtovi lončki

SSJ

Decembrski dnevi: Krhki piškoti iz arašidovega masla

SSJ

Decembrski dnevi: Praznična dekoracija

SSJ
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več