25.8 C
Šentjur pri Celju
12/06/2021
sentjur.net

Decembrski dnevi: Hildegardini piškoti zdravja

Najdimo srečo in zadovoljstvo vsak dan v majhnih stvareh. Poskrbimo za zdravje. Pretentajmo sami sebe kdaj pa kdaj. Če raje beremo kot hodimo, si na list papirja napišimo: “Polurni sprehod pred branjem knjige. Likanje pred filmom zvečer na tv. Kozarec vode pred vsakim obrokom. Solata pred glavno jedjo.” Dober občutek, ko premagaš samega sebe. Ne čakajmo z obljubami in bolj zdravim življenjem na januar. Najdimo vsak dan nekaj malega, kar spremenimo pri sebi na bolje. Super se bomo počutili. Pa čeprav bo samo par kozarcev vode več na dan, hoja po stopnicah namesto z dvigalom, nasmeh in objem namesto jeze, opravljeno majhno opravilo, ki ne zahteva veliko časa ne truda, ki ga venomer odlašamo.

Sreča je lahko tudi dišava ali prijeten vonj. Pri peki teh piškotkov je obilo vsega na voljo: dišave nas bodo popeljale v čase, ko smo bili otroci in so naše mame ali babice pekle piškote. Vonj cimeta in klinčkov sta res popolna za začetek prazničnega vzdušja. Slastni piškoti bodo razveselili nas in naše najbližje.

Hildegardini piškoti zdravja in veselega duha

SSJ Decembrski dnevi: Hildegardini piškoti zdravja Najdimo srečo in zadovoljstvo vsak dan v majhnih stvareh. Poskrbimo za zdravje. Pretentajmo sami sebe kdaj pa kdaj. Če raje beremo kot hodimo, si na list papirja napišimo: Polurni sprehod pred branjem knjige. Likanje pred filmom zvečer na tv. Kozarec vode pred vsakim obrokom. Solata pred glavno jedjo. Dober občutek, ko premagaš samega sebe. Natisni recept
Porcije: 4 Skupni čas priprave: Čas kuhanja oz. pečenja:
Podatki o jedi kalorije maščobe

SESTAVINE

  • 300 g pirine moke
  • 100 g masla
  • 70 g rjavega sladkorja
  • 50 g medu
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička muškatnega oreščka
  • 1 čž cimeta
  • pol žličke nageljnovih žbic
  • pol žličke ingverja

NAVODILA ZA PRIPRAVO

Vse sestavine zgnetemo v kepo in vsaj za pol ure postavimo v hladilnik. Razvaljamo na 3 mm debelo in pečemo v pečici pri 160 stopinjah 10 minut.

Naloga dneva:

Preverimo sezname daril in pozornosti za božični večer. Če naročamo preko spleta, je zadnji čas, da odpošljemo naročilo. Spletne trgovine in dostavne službe so zasute z delom. Treba bo počakati kakšen dan več, da pride naročen izdelek.

Namig dneva:

Pojdimo v knjižnico po kakšno knjigo pravljic za otroke, kakšno knjigo zase.

Sorodne novice

Decembrski dnevi: Pljučna pečenka wellington

Jure Godler

Decembrski dnevi: Božično deblo

SSJ

Decembrski dnevi: Božična pečenka

SSJ

Decembrski dnevi: V prazničnih dnevih lahko zadiši svež kruh

SSJ

Decembrski dnevi: Pisani sadno-jogurtovi lončki

SSJ

Decembrski dnevi: Krhki piškoti iz arašidovega masla

SSJ
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več