7.6 C
Šentjur pri Celju
26/02/2021
sentjur.net

Med najvplivnejšimi kopica Šentjurčanov

Šentjur, 13. 1. 2019 – Medijski portal Kozjansko.info vsako leto pripravi lestvico 50-tih najvplivnejših ljudi z območja Kozjanskega in Obsotelja za preteklo leto. Z razliko od lanskoletne lestvice so se obrazi na vrhu precej zamenjali. Prvih pet najvplivnejših je relativno stabilnih, po mestih pa se izmenjujejo glede na konkretne izstopajoče uspehe ozoroma rezultate v opazovanem letu. Tudi na letošnji lestvici prevladujejo uspešni gospodarstveniki.

Izraz “vplivni” je razumljen v širšem smislu: gre za ljudi, ki imajo bodisi ugled, moč, vpliv (ali vse troje) v svoji stroki, na delovnem oziroma drugem družbeno pomembnem področju. Pogoj za obravnavo je, da izvirajo (so tu odrasli/živeli) z območja osmih občin Kozjanskega in Obsotelja ali pa tu živijo oziroma imajo stalno prebivališče. Ponovno je sam vrh lestvice zasedel “nekdanji dolgoletni direktor Term Olimia ter najvplivnejši mož Kozjanskega in Obsotelja minulega desetletja, Zdravko Počivalšek, ki se je s prevzemom koalicijske SMC še utrdil na prvem mestu naše lestvice vplivnih,” so zapisali na kozjansko.info. Na drugem mestu pa že najdemo prvega domačina – Iztoka Špana, lastnika in direktorja podjetja Tajfun d.o.o.

Med prvih pet najvplivnejših pa sta se uvrstila tudi Franc Jager na četrto mesto ter lastnik in direktor Gradenj Jager in Roman Moškotevc na peto mesto. Poslanka SDS Jelka Godec je deseterico najvplivnejših končala na desetem mestu.

Ostali vplivneži

Ostali Šentjurčani, ki so se uvrstili na lestvico, so še košarkarski trener Dejan Mihevc (27.), župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci (30.), namestnica direktorja v  direktoratu EK za mednarodno sodelovanje in razvoj v Bruslju Marjeta Jager iz Šentjurja, podpredsednik uprave Nove KBM Robert Senica s Planine pri Sevnci. Na rep lestvice 50 najvplivnejših se je uvrstila še pesnica, literarna kritičarka, literarna zgodovinarka in prevajalka dr. Alenka Jovanovski (47.), poslanec DeSUSa Robert Polnar (47.) in predstojnik oddelka za intenzivno interno medicino SB Celje in dekan Visoke zdravstvene šole v Celju dr. Gorazd Voga (50.).

»Pa vendar ob gospodarstvenikih vse močnejši vtis na lestvici puščajo ljudje iz znanstvenih krogov, medijskega sveta in kulturno-umetniške dejavnosti. Prav na teh področjih do neke mere prihaja do menjave generacij in pomlajevanja med 50 najvplivnejšimi Kozjanskega in Obsotelja. Z upokojitvijo dolgoletnega vidnega politika SDS Vinka Gorenaka nekoliko bolj pasivno vlogo njegove strankarske kolegice Jelke Godec ter zatonom stranke SMC in z njo nekdanjega strankinega sekretarja Jožeta Artnaka ter poslanke Anite Koleša pa vse manj vidnejših mest med vplivneži zavzemajo politiki,« je povedal še odgovorni urednik kozjansko.info, Rok Čakš. (Jure Godler)

Sorodne novice

Med 50-timi najvplivneši številni Šentjurčani

Jure Godler

Med petimi najvplivnejšimi – trije Šentjurčani

Jure Godler

Izbrali 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2017

Jure Godler

Šentjurčani visoko med najvplivnejšimi Kozjanci

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več