25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Šentjurski “vplivneži” sestopili iz vrha

Šentjur, 17. 1. 2021 – Portal kozjansko.info, že trinajsto leto pripravlja lestvico 50. najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja. Na lestvico se uvrščajo ljudje, ki so v politiki, gospodarstvu, športu, znanosti, umetnosti, kulturi in na drugih družbenih področjih zaznamovali čas, ki je za nami. Na portalu razlagajo, da je beseda “vpliven” razumljena v širšem smislu – gre za ljudi, ki imajo bodisi ugled, moč, vpliv (ali vse troje) v svoji stroki, na delovnem oziroma drugem družbeno pomembnem področju. Pogoj za obravnavo je, da izvirajo (so tu odrasli/živeli) z območja osmih občin Kozjanskega in Obsotelja ali pa tu živijo oziroma imajo stalno prebivališče.

Komisija kozjansko.info je vsakega posameznika ovrednotila po šestih kriterijih – ki vključujejo njihov ugled, moč, vpliv v svetu, Sloveniji, na lokalnem nivoju, v okviru svoje stroke, pomembnost njihovega področja delovanja v sodobni družbi in njihovo aktivnost v letu 2019.

Med desetimi le Iztok Špan

Na prvo mesto najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja so na portalu izbrali Franca Piška (Vitli Krpan), ki je na prestolu zamenjal Zdravka Počivaška in so ga letos uvrstili na drugo mesto. Na tretjem mestu najdemo  Iztoka Špana (-1) iz podjetja Tajfun in šele na 12. mestu Romana Moškotevca (-9), direktorja podjetij Ahac, VOC Celje, VOC Ekologija in Štajerki val. V lanskem letu je Moškotevc bil uvrščen na 3. mesto lestvice kozjansko.info. Državna sekretarka Jelka Godec (-6) se je uvrstila na 13. mesto. Dvojni doktor Igor Grdina (+6) je prvi Šentjurčan, ki je napram lanskemu letu pridobil nekaj mest in se uvrstil na 15. mesto. Na 20. mestu je končal Franc Jager iz podjetja Jagros.

Tudi poslanec Robert Polnar (+2) je pridobil dve mesti in se uvrstil na 17. mesto na lestvici. Sledijo Boštjan Kukovič iz podjetja KEA na 22. in košarkar Luka Lapornik na 23. mestu. Šentjurski župan mag. Marko Diaci je končal na 27. mestu. Za ovratnik na lestvici “vplivnežev” pa sta mu dihala košarkar Sandi Čebular in košarkarski trener Dejan Mihevc. V spodnjem delu lestvice lahko najdemo tudi veleposlanika Ota Pungartnika na 43. mestu in primarija dr. doc. Gorazda Vogo na 45. mestu.

Celoten prispevek si lahko preberete tukaj. (Jure Godler, vir: kozjansko.info)

Sorodne novice

Med 50-timi najvplivneši številni Šentjurčani

Jure Godler

Med najvplivnejšimi kopica Šentjurčanov

Jure Godler

Med petimi najvplivnejšimi – trije Šentjurčani

Jure Godler

Izbrali 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2017

Jure Godler

Šentjurčani visoko med najvplivnejšimi Kozjanci

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več