19.2 C
Šentjur pri Celju
22/07/2024
sentjur.net

Podjetniki najvplivnejši na Kozjanskem

Šentjur, 15. 1. 2024 – Portal Kozjansko.info vsako leto pripravi lestvico 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja. Tovrstno lestvico portal pripravlja že 14. leto zapored in predstavlja ljudi, ki so v politiki, gospodarstvu, športu, znanosti, umetnosti, kulturi in na drugih družbenih področjih zaznamovali čas, ki je za nami. Lestvico sestavljajo “vplivni” – ljudje, ki imajo bodisi ugled, moč, vpliv v svoji stroki na delovnem oz. drugem delovno pomembnem področju. Pogoj za uvrstitev na lestvico najvplivnejših pa je, da so v naših krajih odrasli ali živeli oz. da imajo tu stalno prebivališče.

Šentjurski vplivneži

Komisija, sestavljena iz štirih članov uredništva Kozjansko.info, je raziskala karierne poti več kot 200 evidentiranih kandidatov. Na čelo lestvice se je pričakovano uvrstil Ivan Cajzek, lastnik in donedavni direktor podjetij GIC. Sam vrh pa so tvorili predvsem podjetniki. Med Šentjurčani so je najvišje uvrstil direktor podjetja Tajfun Iztok Špan na četrto mesto, Roman Moškotevc, lastnik podjetij Ahac, VOC Ekologija in Štajerski val, deseterico pa je zaključila državnozborska poslanka Jelka Godec.

Na 12. mesto so uvrstili zgodovinarja ddr. Igorja Grdino, se je pa na 15. mesto povzpela ministrica za kulturo in predsednica Levice dr. Asta Vrečko, takoj pred šentjurskim županom mag. Markom Diacijem. Na visoko 19. mesto se je povzpel novinec na lestvici Dragan Kovačević kot novi direktor Splošne bolnišnice Celje. Na 27. mesto so uvrstili direktorja in solastnika podjetja KEA Boštjana Kukoviča, primarij dr. doc. Gorazd Voga pa je zaokrožil lestvico tridesetih. Namestnica generalnega direktorja v Generalnem direktoratu za mednarodna partnerstva Marjeta Jager se je uvrstila na 32. mesto. Sledijo ji gospodarstvenik dr. Štefan Bogdan Šalej (33.), novinka na lestvici inšektorica za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami Natalija Plemenitaš Fuchs (38.), zdravnica in molekularna biologinja Tina Prodnik (39.), ustanovitelj podjetja Jager Franc Jager (40.), direktor podjetja Prevozi Maček Boštjan Maček (43.), zborovodja Matevž Pušnik (48.) in košarkarski trener Dejan Mihevc (49.).

Podjetniki visoko

Urednik portala Kozjansko.info je povedal: “Če smo lani dejali, da so podjetniki zavzeli vrh petdeseterice najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja, lahko sedaj rečemo, da so se na njem utrdili. Prav neverjetno se zdi, koliko uspešnih podjetniških zgodb je v zadnjih štirinajstih letih, kolikor pripravljamo našo lestvico vplivnežev, vzklilo na tem relativno majhnem in pregovorno manj razvitem območju Slovenije. Gre za kozjansko-obsoteljske podjetnike, ki niso naredili preboja le na lokalnem, temveč tudi vseslovenskem nivoju, številni med njimi pa tudi mednarodno. Za najvplivnejšega Kozjanskega in Obsotelja je naša komisija letos izbrala Slatinčana Ivana Cajzeka, ki je v zadnjih letih osvojil praktično vse nazive in nagrade, ki v slovenskem gospodarstvu kaj štejejo: od podjetnika leta 2022, do nagrade za izredne gospodarske dosežke Gospodarske zbornice Slovenije in še vrsto drugih priznanj. Gic gradnje in druga podjetja pod znamko GIC so uspešna, sodobna, inovativna ter pripravljena na izzive sodobnega časa (Jure Godler)

Sorodne novice

Direktorja podjetij s kmetijsko opremo najbolj vplivna

Jure Godler

Šentjurski “vplivneži” sestopili iz vrha

Jure Godler

Med 50-timi najvplivneši številni Šentjurčani

Jure Godler

Med najvplivnejšimi kopica Šentjurčanov

Jure Godler

Med petimi najvplivnejšimi – trije Šentjurčani

Jure Godler

Izbrali 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2017

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več