18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Dnevi balkonskega cvetja

Šentjur, 23. 4. 2016 – Na Šentjurjevo soboto so pri Vrtnarstvu Valner ponovno odprli svoja vrata. Tokratni dan je bil namenjem predvsem balkonskemu cvetju. Dan balkonskih rastlin, kakor dogodek poimenujejo pri največjem šentjurskem vrtnarstvu, so pripravili že več kot desetkrat. Poleg ogleda cvetočih cvetic pa so organizatorji poskrbeli tudi za otroški kotiček, novost letošnjega dogodka pa je bila tudi razstava in degustacija plodov rastlin. Da pa obiskovalci ne bi bili lačni, je poskrbel tudi Borut Jovan s pomočniki, ki so pripravili okusen pikanten in normalen golaž.

Vseskozi pa so bili obiskovalcem na voljo svetovalci, ki so obiskovalcem postregli z nasveti o vzgoji rastlin. “Rastline lahko začnemo saditi okoli 1. maja, je pa odvisno tudi od vremena,” nam je zaupala Klavdija Valner Jovan. Poudarila pa je, da z zasaditvijo naj ljudje ne prehitevajo, saj se rastline veliko bolje počutijo, ko je za sajenje primeren čas. V vrtnarstvu pa imajo pripravljen že celoten asortiment okrasnih balkonskih rastlin in zelenjave. Povpraševanje po zelenjavi je zadnja leta v vzponu tudi zaradi številnih vrtičkarjev, ki svoje rastline posadijo kar v loncih na balkonih in terasah. Prav tako imajo asortiment zelišč, primernih za balkone in terase. (Jure Godler)

Sorodne novice

Kulinarična delavnica s chefom Borutom

Jure Godler

Z LUŠ po nova znanja

Jure Godler

Dan zelišč na Vrtnariji Valner

Jure Godler

Kulinarično doživetje na Dnevih balkonskega cvetja

Jure Godler

Praznovanje Dnevov evropske kulturne dediščine v znamenju Josipa Ipavca

Jure Godler

Pestra slovenska kulinarika ob bok najboljšim

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več