14.5 C
Šentjur pri Celju
19/09/2020
sentjur.net

Društvo kmetic Mavrica na izletu

Šentjur, 25. 10. 2018 – V četrtek so se članice Društva kmetic Mavrica odpravile na zanimivo jesensko potepanje po Dravinjski dolini in haloških hribih. Članice so si pripravile zanimiv izlet na Križni vrh, kjer so si ogledale razstavo šivalnih strojev. Tam so bile deležne pogostitve z aperitivom in prleško gibanico. Pot so nadaljevale do dvorca Štatenberg, ki je baročno poslopje v bližini kraja Makole na obrobju Haloz nad reko Dravinjo, ki nosi ime po prvotnem gradu Štatenberg. Z muzejskim vlakcem so se peljale do ekološke kmetije Volk, kjer so se okrepčale z ekološko malico, ki so jo pripravili na kmetiji. Tu pridelujejo ekološko sadje, zelenjavo, redijo ovce jezersko-solčavske pasme in konje. Članice so imele možnost, da so na kmetiji pokusile več vrst domačih zeliščnih likerjev, ki jih prav tako ponujajo na kmetiji.

S kmetije Volk so se odpeljale v Studenice, kjer so si ogledale samostanski kompleks, izlet pa zaključile v gostišču Zelene Doline v kraju Stoperce, ki je bilo v letu 2017 izbrano za naj gostišče Dravinjske regije. Izlet je minil v prijetnem vzdušju s pozitivno energijo in dobro voljo vseh članic, ki so se v večernih urah vrnile nazaj, polne novih informacij in lepih vtisov izleta.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Prehodili pot od Sloma do Nove Cerkve

Tjaša Ferlež

Nova Slovenija – krščanski demokrati na izletu v Ljubljani

Tjaša Ferlež

7 de’ci na končnem izletu nastopili kar šestkrat

Jure Godler

Članice Društva kmetic Mavrica so se podale na izlet v Celje

Jure Godler

Z gasilsko salamo v Vipavsko klet

Tjaša Ferlež

Šentjurske kmečke žene na izletu po Hrvaškem

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več