21.1 C
Šentjur pri Celju
13/04/2024
sentjur.net

Društvo kmečkih žena Mavrica: Z dobro voljo na pot

Ponikva, 17. 3. 2022 – Društvo kmečkih žena Mavrica Šentjur je v četrtek po dolgem času organiziralo skupno druženje. Članice so se zbrale na Slomškovi Ponikvi in skupno druženje nadgradile še z pohodom in skupnim kosilom. Društvo je pod vodstvom okrajnega odbora Ponikva organiziralo pohod po Slomškovi Ponikvi. Zjutraj so se članice zbrale in v sončnem in toplem jutru začele svoje druženje.

V župnijski cerkvi sv. Martina jih je sprejel in nagovoril domači župnik Alojz Kačičnik. Pot jih je nato vodila iz pred cerkve na Ponikvi,  mimo Osnovne šole Blaža Kocena proti Slomu. Natančneje k rojstni hiši Antona Martina Slomška. Tam jih je lepo sprejela in nagovorila Marinka Salobir, ki jim je predstavila notranjost rojstne hiše in jih popeljala po hiši. Po vodenem ogledu pa so si članice vzele kratek odmor. Po okrepčilu so pot nadaljevale po Slomškovi poti do Ponikve.

Mimogrede so se ustavile še pri cerkvi sv. Ožbalta, ki je še posebej poznana po sv. Martinu in od koder je moč videti daleč, čez naše raje. Tam so si nekoliko nabrale svojih moči, se fotografirale in si ogledale notranjost cerkve na »hribčku«. Med potjo so še imele manjši postanek na pokopališču, kjer so se ustavile pri grobovih njihovih, žal, preminulih članic. Za konec pohoda so se odpravile na Kmečki turizem Slavice in Janka Podkrajška v Podgaj na dobro in okusno kosilo, kjer so ob dobri kapljici klepetale do poznega popoldneva. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Obiskali Belo krajino in našli rdečo ovco

Jure Godler

Ponkovški gasilci iskali medvede po Kočevju

Urša Kajba

Drameljski upokojenci vandrali po deželi suhe robe

Jure Godler

Občinski odbor SDS Šentjur na obisku v evropskem parlamentu

Jure Godler

Vrtec Šentjur: Po poteh našega kraja

Jure Godler

Tokrat so se odpravili v Štajersko prestolnico

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več