14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Društvo Sožitje podarilo pušeljc

Šentjur, 17. 12. 2016 – Folklorna skupina Mavrica, ki deluje v Društvu Sožitje Šentjur in Varstveno delovnega centra Šentjur, je v Ipavčevem kulturnem centru pripravila koncert ljudskih pesmi in plesov. Vseskozi pa so na odru Martina Felicijan, Evica Drač in Jožica Lenič s prijatelji izdelovali rože iz krep papirja, tudi med nastopom. V vsako izdelano cvetlico so vpletli veliko znanja, ročnih spretnosti, vztrajnosti, natančnosti, čustev in domišljije. Nastop pa sta povezovali Monika in Tjaša, prva hudomušna najstnica, ki je po tem, ko se ji je izpraznil mobilni aparat, skušala najti kakšno drugačno zaposlitev, ter slednja, ki je koncertu z napovedovanjem dajala resnost. Kot prvi so nastopili gostitelji – Folklorna skupina Mavrica, v kateri pleše 14 plesalcev pod strokovnim vodstvom Gelce in Jožeta Germeka. V prvi točki so predstavili splet kozjanskih plesov, ki so se uporabljali nekoč pri opravljanju kmečkih opravil – špegutanc, šoštarska, tamplan, beksl in kovtri.

Za gostitelji pa je nastopila Vokalna skupina 7 de’ci. Fantje, večinoma iz Šentjurja, eden iz Ponikve ter umetniški vodja Leon Ašenberger iz Galicije so zapeli nekaj ljudskih, med njimi tudi planinsko himno Oj, Triglav moj dom. Po drugem spletu Mavrice je nastopil mladi harmnikar Klemen Ferlež ter gostje iz KUD Trta iz Dolge Gore. Smeh občinstva pa so izvabljali Vaški kuharji s Svetega Štefana in z Javorja. Prisotne je pozdravil tudi direktor VDC Šentjur Leon Štemberger, ki je pohvalil zgledno sodelovanje med Društvom Sožitje in VDC, ter obljubil, da bodo še naprej skupaj stopali po isti poti. Organizatorica dogodka pod imenom Pušeljc ti dam, predsednica Društva Sožitje Martina Režek, je bila kot ponavadi skromna in se je zahvalila vsem, ki so pomagali pri organizaciji koncerta, prisotnim pa je zaželela lepe praznike. Po darilih, čestitkah in besedi gostov so se varovanci in gostje poslovili s pesmijo Mi se imamo radi. (Jure Godler, foto: Jure Godler, Tone Kukovič)

Sorodne novice

Sožitje Šentjur: Ali sem res drugačen?

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Čas za drugačnost in iznajdljivost

Jure Godler

#koronaintervju št. 30 – Martina Režek, Društvo Sožitje

Tjaša Ferlež

Miklavžev koncert: Na odru pričarali mavrico

Tjaša Ferlež

S Sožitjem za večjo varnost v cestnem prometu

Majda Rezec

V sožitju že 30 let

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več