29.4 C
Šentjur pri Celju
21/07/2024
sentjur.net

EKO gajbico, prosim! O zavedanju ekologije in eko zabojčku

Gorica pri Slivnici, 4. 10. 2023 – Razvojna agencija Kozjansko je v Podjetniškem inkubatorju Aurea v Gorici pri Slivnici pripravila delavnico in predavanja. Delavnico, kako ozaveščati o pomenu lokalne in ekološko pridelane hrane, je vodila Urša Zgojznik. Zgojznikova je slovenska okoljevarstvenica, aktivistka in političarka, večkrat je vodila akcijo Očistimo Slovenijo, bila Slovenka leta 2018, je ustanoviteljica in sopredsednica VESNE – zelene stranke. Intenzivno se posveča tematiki zavržene hrane, trajnostnemu turizmu, implementaciji konceptov krožnega gospodarstva in koncepta Zero Waste ter ozaveščanju in okoljskem izobraževanju na vseh področjih.

Na delavnici je predavateljica uspešno širila ozaveščanje o pomembnosti ohranjanja čistega okolja. Dotaknila se je številnih perečih tem – od globalnega ogrevanja, mikroplastike pa vse do osrednje teme zavržene hrane. Za “malico” je poskrbela Katarina Očko, ki je pripravila degustacijo izdelkov iz eko zabojčka Ekološke kmetije Očko, ki je po degustaciji udeležencem delavnice predstavila svojo zgodbo. Na njihovi kmetiji v Laškem kmetujejo po ekoloških in naravi prijaznih načelih. Njihovo zelenjavo in zelišča prevzemajo individualni naročniki, družine, gostinci in javne ustanove. (Jure Godler)

Sorodne novice

Policisti učence opozorili na varno udeležbo v prometu

Jure Godler

Odkrivanje skritih arhetipov šentjurske farne cerkve

Jure Godler

Zakaj človek potrebuje lepoto?

Jure Godler

Vloge strokovnih sodelavcev v vzgoji in izobraževanju

Jure Godler

Otroci naj novo tehnologijo uporabljajo zmerno in po pameti

Jure Godler

Prejeli smo: Misel je energija

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več