16.5 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Heno na paraolimpijskih igrah osvojil šesto mesto

Tokio, 29. avgust 2021 – Spored paraolimpijskih iger v Tokiu trenutno zapolnjuje atletika. V današnjem sporedu je nastopil tudi šentjurski paraatlet Hernik Plank, in sicer v metu diska. Hernik je nastopil kot prvi v kategoriji. Prvi met se mu je ponesrečil in je bil posledično neveljaven, nadalje pa je disk zalučal 13.31, 14.26 in 14,79 metra. Peti met se mu je vnovič ponesrečil, zadnja dolžina pa je bila 14,34 metra. Z metom 14,79 metra se je Plank tako uvrstil na sedmo mesto, a zaradi diskvalifikacije indijskega tekmovalca končno osvojil 6. mesto. Zlato je osvojil Poljak Piotr Kosewicz, njegov met je bil dolg 20,02 metra.

Plank, ki je za MMC pojasnil, da je imel težave s stolom, ki so ga organizatorji pred tekmo nekoliko prestavili, nad rezultatom ni bil navdušen: “Bom najprej pozitiven: Sedmo mesto ni slabo, rezultatsko pa sem razočaran. S to tehniko, ki sem jo pokazal, veliko več ni bilo mogoče vreči.” Da je imel Heno kar nekaj smole s postavitvijo, je potrdil tudi njegov trener Luka Cmok: “Prireditelji so sicer dobro mislili, a so bile stvari nedorečene. Ko smo postavljali stol, so ga za malenkost prestavili. Izmetni kot se je spremenil in s tehniko, s katero je metal na treningih, bi vsi meti padli zunaj sektorja ali končali v mreži. Moral je improvizirati in ‘borbati’, da so končali v sektorju. S tem pa žrtvoval nekaj razdalje. A sedmo mesto na olimpijskih igrah ni tako slab rezultat,” je dejal za nacionalni medij.

Henu ob olimpijskem uspehu v uredništvu iskreno čestitamo!

(foto: FB Henrika Planka)

Sorodne novice

Henrik Plank: »Ovir ni – je samo strah«

Jure Godler

V Tokiu zastopane tudi šentjurske barve

ViP

Slovensko baklo nesli tudi Drameljčani

Jure Godler

Heno v Dubaju potrdil normo za Olimpijske igre

Jure Godler

Paraolimijec Henrik Plank bo zastopal Slovenijo

Jure Godler

Heno z novim državnim rekordom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več