0.9 C
Šentjur pri Celju
23/01/2022
sentjur.net

Slovensko baklo nesli tudi Drameljčani

Dramlje, 10. 6. 2021 – Ideja o Slovenski bakli se je porodila na Ravnah na Koroškem. Je slovenska inačica olimpijske bakle, vendar je naša izdelana iz lesa gozdov Mežiške doline in ravenskega jekla. Bakla ima na vrhu krono, ki ponazarja Triglav, pet jeklenih prstanov, simbolov povezovanja in plamenico, katere svetloba pronica skozi jekleno rozeto. S to baklo organizatorji sporočajo podporo vsem športnikom, ki bodo barve zastopali na olimpijskih igrah. Ambasadorka Slovenske bakle je Urška Žolnir Jugovar. Ta bakla potuje iz enega slovenskega kraja v drugega in širi olimpijski duh.

Prva četrtkova postaja bakle so bile Dramlje, kjer so se organizatorji ustavili na športnem parku ob šoli. Tam jo je pozdravil župan mag. Marko Diaci in naš paraolimpijec Henrik Plank. Prisotna je bila tudi Sabina Hmelina, udeleženka olimpijade gluhih, in predsednik Športne zveze Šentjur Branko Vizjak. Župan je uvodoma pozdravil udeležence ter izpostavil številne uspehe šentjurskih športnikov, ni pa izpustil tudi kolesarske dirke po Sloveniji, ki je ravno na ta dan vodila skozi Šentjur. Zgoraj naštetim je pripadla čast, da so z baklo po otvoritvenih nagovorih lahko tekli prvi krog. Za njimi pa so na vrsto prišli tudi tisti najmlajši – malčki iz drameljskega vrtca in njihova vzgojiteljica.

Ob teku okoli stadiona so še sledili predstavniki šentjurskih atletov AK Asfalt Kovač Šentjur, učenci in učitelji OŠ Dramlje. Številni otroci so čutili velik ponos, ko so se lahko dotaknili Slovenske bakle in na tak način doživeli in sodelovali v delu olimpijskih sanj. Bakla pa je kmalu nadaljevala svojo pot po Sloveniji in se je iz Šentjurja napotila naprej v Šmarje pri Jelšah, kjer so jo že nestrpno pričakovali. (Jure Godler)

Sorodne novice

Heno na paraolimpijskih igrah osvojil šesto mesto

ViP

Henrik Plank: »Ovir ni – je samo strah«

Jure Godler

V Tokiu zastopane tudi šentjurske barve

ViP

Heno v Dubaju potrdil normo za Olimpijske igre

Jure Godler

Paraolimijec Henrik Plank bo zastopal Slovenijo

Jure Godler

Heno z novim državnim rekordom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več