24.9 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

V Tokiu zastopane tudi šentjurske barve

Ljubljana, 9. avgust 2021 – Pred dnevi so se zaključile 32. poletne olimpijske igre moderne dobe, ki so potekale v japonski prestolnici Tokio. Tradicionalno jim sledijo še paraolimpijske igre, kjer se na globalni ravni pomerijo najboljši športniki invalidi.

Slovenijo bo letos predstavljala sedmerica športnikov, med njim tudi šentjurski paraatlet Henrik Plank – Heno. Ta se na olimpijado vrača po devetih letih, saj mu je kljub kvalifikaciji igre v Riu leta 2016 odnesla norma. Plank je olimpijski duh do sedaj občutil dvakrat; prvič v Pekingu, kjer je osvojil 13., 10. in 9. mesto, drugič pa v Londonu, kjer je zasedel 7. in 4. mesto.

Poleg Planka se bodo letos v Tokiu predstavili še parastrelca Franc Pinter – Ančo in Franček Gorazd Tiršek, lokostrelec Dejan Fabčič, paraplavalec Tim Žnidaršič Svenšek, paranamizni tenisač Luka Trtnik in parakolesar Anej Doplihar.

Sorodne novice

Nosili so olimpijske sanje

Tjaša Ferlež

Razglasili najboljše športnike prejšnjega leta

Jure Godler

Heno na paraolimpijskih igrah osvojil šesto mesto

ViP

Henrik Plank: »Ovir ni – je samo strah«

Jure Godler

Slovensko baklo nesli tudi Drameljčani

Jure Godler

Heno v Dubaju potrdil normo za Olimpijske igre

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več