7.6 C
Sentjur
24/02/2020
sentjur.net

Igre za tiste, ki ne zmorejo udejstvovanja pri športu

Ponikva, 14. 5. 2016 – Varstveno delovni center Šentjur, enota Šentjur, je v sodelovanju z društvom Specialna olimpiada Slovenije organiziral igre MATP (Motor Activities Training Program) za celjsko-koroško regijo. Igre so namenjene osebam, ki zaradi težjih in težkih kombiniranih motenj ne zmorejo udejstvovanja v športih, ki zahtevajo razumevanje navodil, samostojnost pri izvedbi aktivnosti in poznavanje pravil. S tem programom dobi vsak priložnost sodelovanja v športnih aktivnostih.

Na igrah je sodelovalo 26 tekmovalcev z 22 spremljevalci iz CUDV Črna, CUDV Dobrna, OŠ Glazija, VDC Saša, CVIU Velenje, VDC Šentjur – enota Slovenske Konjice, VDC Šentjur – enota Šmarje pri Jelšah in VDC Šentjur – enota Šentjur. Po uvodnem nagovoru, programu, ki so ga pripravili plesalci Plesnega vala Celje, enote Šentjur, pod vodstvom Ajde Habjan in citrarka Tajdo Krajnc ter slavnostni otvoritvi, so se igre pričele. Tekmovalci so se preizkusili v igrah na 8 postajah. S tekom ali vožnjo so premagovali ovire, metali na koš, vrečke razvrščali po barvi, lovili ribice, udarjali balone, brcali žogo mimo ovir v gol in sadili rožice. Ob tem so pokazali veliko mero poguma, veselja in srčnosti. Ob koncu so prejeli tudi medalje in priznanja ter se nato še poveselili in zaplesali z DJ Kukyem.

Organizatorji se zahvaljujejo donatorjem in vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi iger MATP celjsko-koroške regije. To so Mulej Dejan, s. p., Prograf, Branko Mlakar, s. p., Ahac, d. o. o., Vitli Krpan, d. o. o., Zavarovalnica Triglav, d. d., Tekom, d. o. o., plesalci Ajde Habjan Plesnega vala Celje, citrarka Tajda Krajnc, PGD Šentjur, OŠ Franja Malgaja Šentjur, OŠ Blaža Kocena Ponikva in ostali prostovoljci. (Jasmina Zeme)

 

Sorodne novice

Tudi v Šentjurju so na ogled postavili jaslice

Jure Godler

VDC Šentjur: Za zaključek leta sledilo presenečenje

Tjaša Ferlež

Miklavžev koncert: Na odru pričarali mavrico

Tjaša Ferlež

Jožica Drač v Dubaju dosegla bron

Tjaša Ferlež

Športne igre letos s skromnejšo udeležbo

Jure Godler

20-letnica Športnih iger brez presežkov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več