-0.6 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Ipavci prepevali v župnijski cerkvi

Šentjur, 16. 3. 2019 – Pevci Moškega pevskega zbora skladateljev Ipavcev Šentjur so znova pripravili svoj letni koncert v cerkvi Sv. Jurija. Zbor vodi mlada dirigentka Valentina Černe. Čeprav zbor nosi ime po rojakih Ipavcih, so se jim tokrat poklonili le s prvo pesmijo – O mraku. “74 let traja zgodba naših pevcev in veseli nas, da se ne konča, čeprav zanimanje za moško petje precej usiha,” je uvodoma povedala povezovalka programa Anita Koleša, vodja izpostave JSKD Šentjur.

Rdeča nit koncerta Ipavcev je bila slovenska pesem, ki so ji že dolga leta zvesti. Dotaknili so se ljudskih pesmi, kot priredb. “Kot je v navadi, da za vsakim uspešnim moškim, stoji tudi uspešna ženska, je tudi tukaj tako. Le da ta stoji pred njim oz. celo pred celim zborom,” je povezovalka hudomušno predstavila zborovodkinjo.

V goste pa so Ipavci tokrat povabili mlade flavtistke Glasbene šole Šentjur, ki vadijo pod mentorstvom Diane Štih. Tako so se predstavile Ana Hladnik, Eva Dren, Julija Kalan, Janja Šolinc ter Iza Pia Peperko. Na klavirju jih je spremljala Zala Irgolič. Za njimi so koncert poskočno zaključili pevci moškega zbora s poskočno Na ples, na repertoar pa se jim je prikradla tudi dalmatinska O mili mi u selu devojka. (Jure Godler)

Sorodne novice

Ipavci v džezovski priredbi

Jure Godler

Ipavci se vračajo v Šentjur, se vračajo domov

Jure Godler

Kratko, a sladko druženje članic društva kmetic

Tjaša Ferlež

V Šentjurju odmevalo vseslovensko petje

Jure Godler

Jakobčani ob bok veselici

Jure Godler

Ipavčeva glasba je kulturni promotor občine

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več