16.5 C
Šentjur pri Celju
27/09/2021
sentjur.net

Ipavci v džezovski priredbi

Šentjur, 20. 8. 2021 – Ploščad pred Ipavčevim kulturnim centrom v Šentjurju s kavarno Pri kulturni pip’ci se je v petek, 20. avgusta, izkazala kot pravo prizorišče za izvedbo glasbenega dogodka, ki so mu izvajalci dali naslov V živo z Josipom Ipavcem.

Leon Firšt, mlad celjski skladatelj in multiinstrumentalist, se je v letu Josipa Ipavca lotil priredb Ipavčeve glasbe za skupino Magic Pond. Z raznovrstnimi instrumenti opremljeni člani skupine so se spoznali med študijem v Celovcu in v Ljubljani, V živo z Josipom Ipavcem pa je njihov drugi avtorski projekt. Odlični glasbeniki in vokalistka Klara Veteršek so nas peljali skozi Josipove samospeve v džezovski preobleki. Vrhunsko glasbeno izvedbo koncerta je popestril še pripovedovalec Josipove zgodbe Vid Palčnik. Skupaj z barvami luči na prireditvenem prostoru in prijazno temperaturo poletnega večera smo obiskovalci uživali ob še enem dogodku letošnjega Ipavčevega leta, ki ga je tokrat organizirala Območna izpostava JSKD Šentjur.

Skupino Magic Pond sestavljajo glasbeniki: Klara Veteršek (vokal in flavta), Grega Skaza (sopranski, altovski in tenorski saksofon) Janez Pincolič (fagot, klarinet, flavta, tenorski saksofon in francoski rog), Borna Pehar (klaviature), Matic Ašič (kitara), Matjaž Skaza (bobni), Janez Krevel (kontrabas, bas kitara in klaviature). (A. K., foto: Danijel Berden)

Sorodne novice

Koncert posvečen Josipu Ipavcu in Blažu Kocenu

Tjaša Ferlež

Gorenjci čudovito zapeli Josipovo pesem

Jure Godler

Ipavci se vračajo v Šentjur, se vračajo domov

Jure Godler

Klopco z dotrajano barvo spremenili v klavir

Jure Godler

Drameljski učenci upodobili Josipa Ipavca v pop art tehniki

Jure Godler

Prejeli smo: Pogovor z Urško Arlič Gololičič o glasbi Josipa Ipavca

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več