25.4 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Iz niza porazov v niz zmag

podcetrtek-tajfunPodčetrtek, 4. 12. 2016 – Trend porazov se je ob prihodu Jurice Golemca, trenerja KK Tajfun, in nekaj novih okrepitev začel obračati navzgor. Tokrat so ponovno gostovali v Podčetrtku, v ligi Nova KBM, medtem ko so se pred kratkim z njimi pomerili v Pokalu Spar. Da igralcem Podčetrtka ne bo prizanešeno, so naši košarkarji dali vedeti nasprotnikom že na začetku srečanja, ko so si pripravili že v prvi četrtini. Po uvodnem vodstvu domače ekipe, so jih naši igralci zasuli s trojkami Mirze Sajralije, ter postavili granitno obrambo, na katero nasprotniki niso našli odgovora. Rezultat v prvem polčasu je bil 7:22, s tem, da so igralci novopečenega prvoligaša od pete minute srečanja do konca četrtine dosegli le eno točko.

Čeprav so se domačini trudili, da bi rezultat zmanjšali, jim je to celo uspelo v sredini tretje četrtine, ko so se približali Šentjurčanom na 4 točke zaostanka (32:36), za kaj več pa jim je zmanjkalo izkušenj in kvalitete. Naši so se ponovno otresli pritiska in suvereno odigrali tekmo do konca ob končnem rezultatu 52:67, vpisali še tretjo zmago v statistiko. Največ točk je za naše dosegel Mirza Sajralija – 16, Daniel Vujasinović jih je prispeval 13, Khaliq Spicer pa 10.  Tajfunovci se trenutno nahajajo na devetem mestu lige s tremi zmagami in šestimi porazi, vendar je vzpodbudno, da so končno le našli svojo igro in bodo trn v peti tudi ekipam z vrha lestvice, kjer kraljuje Zlatorog Laško. Ravno Laščani pa bodo naš naslednji nasprotnik v Pokalu Spar. Prva tekma bo v petek v Šentjurju. (Jure Godler)

Sorodne novice

Urški Ogrizek zmaga na ekipnem atletskem prvenstvu Slovenije

Jure Godler

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler

Tesna zmaga za mirnejše nadaljevanje

Jure Godler

Šentjurčani šele po podaljšku strli neugodne Ilirijane

Jure Godler

Krka presahnila v šentjurski dolini

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več