-0.6 C
Šentjur pri Celju
28/01/2022
sentjur.net

Izbrali naj osebnost leta 2013

Na Miklavževem poslovnem zajtrku Šentjurskih novic in Radia Rogla v Hotelu Žonta v Šentjurju so to dopoldne gostili številne predstavnike lokalne skupnosti. Šentjurske novice že drugo leto zapored sodelujejo v odmevni akciji, kjer občani z glasovnicami pomagajo izbrati naj osebnost, ki je pustila največji vtis v letu 2013. Predlagani kandidati so bili: Martin Cmok, naj prostovoljec Slovenije, Bojan Guček, lastnik Kozjanske domačije, Peter Krč, predsednik šentjurske Karitas, Valerija Kršlin, humanitarka, Roman Moškotevc, direktor, Matej Planko, generalni sekretar Planinske zveze Slovenije, Davor Pušnik, vodja ansambla Unikat, Bojana Potočnik, profesorica slovenščine, Danica Recko, predsednica Društva Izviri, ter Mojca Zupanc, mladinska aktivistka.

Bralci lokalnega časopisa Šentjurske novice so s svojimi glasovi odločili, da naj osebnost leta postane Peter Krč, predsednik šentjurske Karitas. Dobitnik priznanja se v svojem prostem času ukvarja s pomočjo ljudem v stiski in organizira dobrodelne akcije, kot je Pokloni zvezek, s katero zbirajo šolske pripomočke za otroke socialno ogroženih družin. Je dolgoletni aktivni član MoPZ skladateljev Ipavcev. Zanj pravijo, da je ljudski človek z velikim srcem, vedno pripravljen priskočiti na pomoč.

Za življenjsko delo

Ob priznanju »Naj osebnost leta 2013« pa vsako leto podelimo tudi priznanje za izredne življenjske dosežke. Prejemnika tega priznanja izbere uredništvo samo. Lansko leto je takšno priznanje prejel dr. Janez Šmid, letos pa je to visoko priznanje prejel Mihael Bučar. Nekdanji šef železniške postaje Šentjur je vse življenje zbiral muzejske eksponate, povezane z železnico. V teh letih je zbral 3.684 predmetov in jih razstavil v Muzeju Južne železnice. Muzej in vso obsežno zbirko je letos podaril v upravljanje Občini Šentjur. Muzej, ki je plod njegovih pridnih rok in entuziazma, je eden redkih tehničnih muzejev pri nas in Mihael Bučar primerna osebnost za prejem nagrade Šentjurskih novic za življenjsko delo.

Uredništvo Šentjurskih novic in Hotela Žonta pa je ob koncu Miklavževega poslovnega zajtrka razveselilo tudi varovance Varstveno-delovnega centra Šentjur. Skupaj s Svetim Miklavžem so jim podarili veliko torto, ti pa so predstavnikom uredništva še zaplesali in zapeli. (foto: Amadej Rataj)

Sorodne novice

Pripravili so gledališko-glasbeno predstavo »Za šankom«

Tjaša Ferlež

Napekli sladice za stanovalce in zaposlene doma starejših

Jure Godler

Kolumna: Kako sem preboleval Covid-19

Jure Godler

#koronaintervju št. 1: Jure Godler, urednik sentjur.net-a

ViP

Četrta likovna razstava “Pred in za vrati” na LUŠ

Jure Godler

Prejeli smo: Po premieru, si je muzej ogledal še minister

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več